U Prijedoru uhapšen još jedan Srbin zbog ratnih zločina

 

Pripadnici policijske Agencije za istrage i zaštitu BiH jutros su u Prijedoru po nalogu Tužilaštva BiH uhapsili Marinka Ljepoju (1966), koji je osumnjičen da je, na lokalitetu Korićanske stijene, izvršio krivično delo zločina protiv čovečnosti, saopšteno je iz tog tužilaštva.

U saopštenju se kaže da je Ljepoja pod istragom Posebnog odseka za ratne zločine Tužilaštva BiH i osumnjičen je da je 21. avgusta 1992. godine, na lokalitetu Korićanske stijene na planini Vlašić, izvršio krivično delo zločina protiv čovečnosti.

Ljepoja je, prema saopštenju, osumnjičen za učestvovanje u streljanju više od 200 lica, odnosno muškaraca bošnjačke i hrvatske nacionalnosti, koji su prethodno izdvojeni iz konvoja, kojim su civili nesrpske nacionalnosti, sa područja Prijedora i iz prijedorskih logora, transportovani prema Travniku.

Nakon lišenja slobode osumnjičenog, pripadnici SIPA-e izvršili su i pretres objekata i prostorija koje je koristio osumnjičeni Marinko Ljepoja.

Tokom dana Ljepoja će biti predat u nadležnost tužiocu Tužilaštva BiH, koji će ga saslušati i nakon čega će odlučiti o pokretanju predloga za određivanje pritvora.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.