Uhapšena još dvojica osumnjičenih za ratni zločin

Po nalogu Tužilaštva BiH, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu-SIPA, jutros su lišili slobode Čivčić Petra (1970) i Topola Branku (1968), osumnjičeni da su počinili krivično djelo ratnog zločina na lokalitetu Korićanskih stijena na planini Vlašić.

Navedene osobe lišene su slobode zbog osnovane sumnje da su 21.08.1992. godine, na lokalitetu Korićanskih stijena na planini Vlašić, zajedno sa drugim pripadnicima Interventnog voda SJB Prijedor i pripadnicima Teritorijalne odbrane Prijedor, počinili krivično djelo zločina protiv čovječnosti iz člana 172. KZ BiH.

 

Nakon lišenja slobode osumnjičenih, istražitelj Tužilaštva BiH i pripadnici SIPA-e izvršit će pretres na 4 lokacije, odnosno tri lokacije koje predstavljaju stanove i kuće koje su koristili osumnjičeni, te pretres prostorija SJB Prijedor, s obzirom da je osumnjičeni Čivčić aktivni policijski službenik u Odjeljenju kriminalističke policije SJB Prijedor.

Osumnjičeni će tokom dana biti predati postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH, koji će ispitati osumnjičene i nakon toga donijeti odluku o podnošenju prijedloga za određivanje pritvora.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.