Otkriven ubica Jusufa Garibovića

Aleksandar Radanović /28/ iz Nove Orlovače priznao je da je ubio Jusufa Garibovića /68/ iz Trnopolja, dok je očevidac Edhem Bahonjić /50/ iz Kamičana priznao krivično djelo nepružanje pomoći, izjavio je  dežurni okružni tužilac Vukašin Kondić.

“Motiv je svađa oko hrane i pića, ništa drugo. Dogodila se svađa, nakon toga i fizički obračun koji je za Garibovića, narušenog zdravlja, bio koban”, rekao je Kondić na konferenciji za novinare u Prijedoru.

 

On je pojasnio da su se sva trojica poznavala i družila i da su u napuštenim kućama često zajedno konzumirali alkohol, te da su svi bili skloni skitnji.

Prijedorska policija uhapsila je i tužiocu privela Radanovića i Bahonjića.

Radanović je u subotu, 15. avgusta, oko 23.00 časa, u Ulici Mladena Stojanovića 11, u staroj i devastiranoj porodičnoj kući Gariboviću tupim i tvrdim predmetima nanio teške, po život opasne povrede u glavu, od kojih je odmah preminuo.

Prijedorskoj policiji u ponedjeljak, oko 16.00 časova, slučaj je prijavio Bahonjić koji je bio očevidac događaja.

“Proradila mu je savjest, ali sa zakašnjenjem od nepuna tri dana”, dodao je Kondić.

On je rekao da će za Radanovića predložiti pritvor, o čemu će danas odlučiti Okružni sud Banjaluka.

Jusuf Garibović je rođen u Trnopolju kod Prijedora, gdje je imao i posljednje formalno prebivalište, ali je boravio u blizini prijedorskog Doma penzionera i na drugim mjestima gdje se okupljaju beskućnici.

(SRNA)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.