Opomena pred kvalifikacije; Poraz BiH od Irana 2:3

 

Nogometna reprezentacija BiH u posljednjoj provjeri pred nastavak kvalifikacija poražena je od odabrane selekcije Irana 2-3. Utakmicu je na najvećem bh. stadionu pratilo oko 20 hiljada gledalaca.

Početak nije protekao u ispitivanju snaga. Naši su krenuli ofanzivno pa su već u prvoj minuti zaprijetili golu gostiju. Salihović je sa lijeve strane sjajno uposlio Džeku koji iz dosta izgledne situacije prebacuje gol. Izabranici Čire Blaževića su nakon toga prizemljili igru, nametnuli kombinatoriku i pokušali da šire protivničku odbranu.

Već u 8. minuti nova šansa. Ibričić iz kornera kratko asistira Salihoviću koji šutira pod prečku, no golman Irana je na oprezu. Samo tri minute kasnije novi duboki uzdasi na tribinama. Ibričić sjajno proigrava Džeku. Iako se našao u izglednoj prilici, napadač Wolfsburga nije zahvatio loptu na pravi način.

Iranci su prvi put ozbiljnije zaprijetili u 24. minuti, ali je Supić bez većih problema intervenisao. Narednih desetak minuta igralo se ravnopravno. U 36. minuti Ibišević se sjajno ubacio iza leđa odbrane gostiju, ali je njegov pokušaj izblokiran. Prvi dio okončan je bez golova.

U nastavku su naši nastavili stvarati šanse. Igrala se 52. minuta kada je Miralem Pjanić odigrao fantastičnu loptu na drugu stativu. Džeko je ondje pobjegao svojim čuvarima i glavom poentirao za 1-0. Igru je 64. minuti morao napustiti Supić (zbog povrede) .

Samo minut kasnije dolazimo do 2-0. Sjajna kombinatorika i ponovni centaršut Pjanića (ovoga puta lijevom nogom) u šesnaesterac gostiju gdje je Džeko najprisebniji za povećenje vodstva.

Dvadesetak minuta prije kraja nelogično je zamijenjen dvostruki asisten Pjanić. Igrač Lyona dobio je veliki aplauz sa koševskih tribina.

Poslije nekoliko izmjena u našoj selekciji Iranci dominiraju travnjakom. Gosti su uspjeli smanjiti u 79. minuti kada je na odbijenu loptu (poslije nesigurne intervencije Nurkovića) natrčao Shojaei i pospremio je u mrežu.

U 86. minuti poravnanje. Lošu intervenciju odbrane kažnjava Borhani za 2-2. Potpuni preokret režirao je Teymourian kada pogađa za konačnih 3-2 u trećoj minuti sudijske nadoknade.

(Sarajevo-x)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.