Mladena Mutića noćno kupanje koštalo života

Mladen Mutić (33) iz Prijedora utopio se jučer oko tri sata u rijeci Sani nakon što je potpuno go skočio s gradskog mosta. Kobnom skoku prethodio je, dogovor Mladenovog društva da obilazak po prijedorskim kafićima završe prvo skokom s mosta, a potom i kupanjem u rijeci.

Dragan Došen, jedan od momaka koji se nalazio u ovom društvu, kaže da su obišli nekoliko lokala i popili veće količine piva.

– U jednom trenutku neko od nas, ne sjećam se više ko, rekao je da idemo skakati s mosta. Htjeli smo se okupati, da malo dođemo sebi. Mladen je odmah odložio papuče i garderobu, otišao do mosta i skočio. Plivao je kratko, a potom nestao. Mislili smo da se šali, zvali smo ga, ali nije se javljao. Potom smo zvali policiju – priča Došen i dodaje da su i ranije izlaske u grad obično završavali noćnim kupanjem.

Smrt utapanjem jučer je potvrdio i Ljubo Macanović, dežurni tužilac u Prijedoru, rekavši da na tijelu utopljenika nema tragova nasilja.

– To je potvrdio i ljekar mrtvozornik. Naložio sam uzimanje uzoraka krvi kako bismo saznali da li je mladić u trenutku kada je skočio s mosta bio pod utjecajem alkohola ili narkotika – kazao je jučer tužilac Macanović i dodao da je policija u Prijedoru ispitala okolonosti pod kojim se ova nesreća dogodila.

Tijelo utopljenika jučer oko 4.30 sati s dubine od oko dva metra u blizini gradskog mosta izvukli su vatrogasci, članovi tima za spašavanje na vodi i pod vodom. Komandir jedinice Radenko Petrić kaže da su tijelo pronašli relativno brzo.

– Odmah nakon dojave policije uputili smo se na lice mjesta. Utopljenik je ležao na dnu rijeke – kazao je jučer Petrić.

Nezvanično saznajemo da je Mladen Mutić imao podeblji dosje u prijedorskoj policiji. Registrirani je narkoman, a povremeno se bavio sitnim krađama i preprodajom narkotika. On je u Prijedoru, nakon smrti roditelja, živio u zajedničkom domaćinstvu sa sestrom.

(Avaz)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.