Naložena obdukcija tijela J. Popović i S. Å trpca

Dežurni tužilac banjalučkog Okružnog tužilaštva izjavio je danas Srni da je naložena obdukcija tijela tridesetšestogodišnje Jasne Popović i Slobodana Štrpca /44/, koji su nastradali u jučerašnjoj pucnjavi u Banjaluci. Uviđaj o ovom događaju je završen i u toku je istraga.

Do pucnjave je došlo jučer u 16.40 sati u blizini zgrade banjalučkog Centra javne bezbjednosti /CJB/, a dežurni tužilac je naveo da je na mjestu događaja pronađeno više čaura.

 

Portparol CJB Banjaluka Gospa Arsenović izjavila je Srni da se ovaj centar neće oglašavati dok ne budu gotovi nalazi vještačenja i dok ne budu utvrđene činjenice i okolnosti pod kojim se desio ovaj događaj.

Mediji u RS, pozivajući se na nezvanična saznanja, objavili su da je Slobodan Štrbac ubio iz pištolja Jasnu Popović i da su obje žrtve pripadnici policije RS.

Prema nezvaničnim saznanjima, nakon upozorenja policije da baci oružje, Štrbac se oglušio i nastavio da puca, nakon čega je policajac bio prinuđen da upotrijebi oružje i likvidira ga.

Načelnik CJB Banjaluka Zoran Stanišljević juče nije mogao da potvrdi da su u pucnjavi učestvovali policajci, ali je rekao da prvi pokazatelji istrage ukazuju na to.

 

(SRNA)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.