Ubio ženu, a policajac njega

U blizini zgrade Centra javne bezbjednosti Banjaluka danas oko 16.45 desilo se ubistvo u kojem je prema nezvaničnim informacijama nastradali Slobodn Štrbac i Jasna Popović.

Prema tim informacijama, ubijeni muškarac je inspektor banjalučkog CJB-a, koji živi u banjalučkom naselju Budžak, a ubijena žena je Jasna Popović, supruga vlasnika lokala “Playboy”.

 

Prema izjavama svjedoka, koji živi u Ulici vojvode Momčila, nedaleko od mjesta tragedije, komšije je oko 16.45 privukla galama i svađa koja se čula s parkinga iza CJB-a kod Vatrogasnog doma.

“Vidio sam muškarca i ženu koji su izašli iz plavog golfa kako se svađaju. Onda je muškarac počeo tući ženu koja je vikala. Tu je bio i jedan policajac koji ih je pokušao razvaditi i otrgnuti ženu od njega”, priča očevidac.

Prema njegovim riječima, muškarac koji je udarao ženu je zaprijetio policajcu koji je pritrčao u pomoć “da će ubiti i nju i njega”, nakon čega je pucao i sa više hitaca pogodio ženu, nakon čega je policajac ubio i tu osobu.

Prema izjavama drugog svjedoka događaja, žena je vikala: “Pomozite mi, ubiće me”, nakon čega je Štrbac ispalio tri metka u nju.

Ona tvrdi da je policajac, koji je sa dva do tri metka ubio Štrpca, bio vidno uzrujan zbog toga što je uradio.

Uroš Pena, direktor policije RS, odbio je da govori o identitetu ubijenih sve dok ne bude završena istraga.

“Svakom ovo može da se desi. I policajci su ljudi od krvi i mesa. Građani nemaju razloga za strah i zabrinutost, njihova bezbjednost nije ugrožena i mogu biti mirni”, rekao je Pena.

Zoran Stanišljević, načelnik CJB-a Banjaluka, koji je takođe bio na licu mjesta, izjavio je da ne želi spekulisati o mogućim motivima tragičnog događaja. On nije želio ni da potvrdi da li su u događaju učestvovali policajci.

“Zasad ne raspolažemo sa bilo kakvim konkretnim podacima s kojima možemo ići u javnost”, rekao je on.

Pored Pene, na licu mjesta se našla i većina načelnika odjeljenja CJB-a i policajaca.

Pored leševa ubijenih nalazila su se dva pištolja, a policija i predstavnici tužilaštva, koji su se takođe našli na licu mjesta, su tokom vršenja uviđaja postavili 19 oznaka za mjesta gdje su padali meci i čaure i dokazni materijali bitni za istragu.

Rupe od metaka vidljive su i na okolnim automobilima, a na haubi plavog golfa, koji je pripadao jednom od ubijenih, pored kojeg je pala mrtva žena, vidljivo je takođe nekoliko rupa od metaka.

(Nezavisne)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.