Inzko juče potpisao odluku o poništavanju zaključaka Skupštine RS!

Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko boraviće danas u Banjaluci gdje će se sastati sa nekim od političkih lidera Republike Srpske (RS), potvrdio je Srni portparol OHR-a Frane Marojević.

Marojević nije želio da precizira da li će se Inzko sastati i sa premijerom RS Miloradom Dodikom, dodajući da danas nisu predviđene “nikakve medijske aktivnosti visokog predstavnika”.

 

“Glas Srpske” saznaje da će Inzko danas razgovarati sa Dodikom o zaključcima Narodne skupštine RS o efektima prenosa nadležnosti sa RS na BiH.

Kako isti list saznaje Inzko je pripremio dokument na šest stranica u kojem obrazlaže svoje stavove zbog čega zaključci imaju antidejtonske i antustavne elemente sa kojim će upoznati Dodika.

Maroević nije mogao da potvrdi niti da demantuje pisanje lista “New York Times” da danas stupa na snagu odluka visokog predstavnika u BiH o ukidanju zaključaka Narodne skupštine RS o efektima prenosa nadležnosti RS na BiH.

“New York Times” piše da je Inzko juče potpisao odluku o poništavanju skupštinskih zaključaka, koja će danas stupiti na snagu.

Marojević nije želio da komentariše jučerašnju sjednicu ambasadora zemalja članica Vijeća za implementaciju mira održanu u Sarajevu, dodajući da neće biti nikakvog saopštenja za javnost sa te sjednice.

(srna)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.