Stigle prve kandidature za predsjednika SDA

Kadrovskoj komisiji SDA počele su pristizati zvanične kandidature za predsjednika, zamjenika predsjednika i pet potpredsjednika Stranke, te članove Glavnog odbora.

Prema do sada evidentiranim podacima, najviše kandidatura dobio je aktualni predsjednik Stranke Sulejman Tihić.

 

Njemu su, između ostalih, podršku dale općinske organizacije SDA iz Srebrenice, Foče, Čelinca i Kotor Varoši, Travnika, Gornjeg Vakufa, Odžaka, Rogatice, Stoca, Kantonalnog odbora SDA Unsko-sanskog kantona i Regionalnog odbora SDA srednje Podrinje.

Bakir Izetbegović dobio je podršku iz Čajniča, a za Adnana Terzića zvanično još nema kandidatura, kaže se u saopćenju Kadrovske komisije SDA.

Prema do sada pristiglim prijedlozima, bit će više kandidata za drugog čovjeka SDA. Podršku su dobili Adil Osmanović, Senad Šepić, Šemsudin Mehmedović, Adnan Terzić, Ismet Šepo, Denis Zvizdić.

Prema Statutu i Pravilima izbornog postupka u SDA, za svaku poziciju mora biti predloženo najmanje dvostruko više kandidata u odnosu na broj dužnosnika koji se biraju.

Tako je za pet potpredsjendika Stranke za sada predloženo 10-tak kandidata: Adil Osmanović, Sadik Ahmetović, Senad Šepić, Senija Bubić, Ramiz Salkić, Mujo Hadžiomerović, Edin Mušić, Denis Zvizdić, Nedžad i Omer Branković.

Rok za dostavu kandidatura je 15. maj ove godine, nakon čega će Kadrovska komisija razmotriti sve pristigle prijedloge i Predsjedništvu Stranke proslijediti na konačno utvrđivanje kandidata za predstojeći Kongres, kaže se u saopćenju koje potpisuje predsjednik Kadrovske komisije Mirsad Kebo.

(FENA)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.