SAOPÅ TENJE ZA JAVNOST

Odbor za organizaciju velike šehidske džennaze i sahrane identifikovanih civilnih žrtava rata i agresije na Bosnu i Hercegovinu sa područja opštine Prijedor (Medžžlis IZ-e Prijedor i Medžlis IZ-e Kozarac) je donio Odluku da se ovogodišnja džennaza i sahrana obavi 20.jula 2009.godine u džemaatu Rizvanovići, na velikom platou ispred Društvenog doma i škole u Rizvanovićima.

S obzirom da je ove godine došao red da džemaati  sa područja Lijeve obale Sane budu svojevrsni organizatori ovog redovnog i najtužnijeg skupa Kozarčana i Prijedorčana, odlučeno je da se i ove godine ovaj čin obavi na poznatoj lokaciji jer je najpristupačnija i nekakvi tehnički problemi održavanja ovako masovnog skupa budu lakše rješivi.

Koristimo priliku da apelujemo na sve pojednince i udruge da nam se priključe i pruže pomoć u organizaciji ovog skupa.

Posebno apelujemo na Udruženja i Organizacije koje rade i djeluju na području Lijeve obale Sane, od Zecova do Bišćana da nam se odazovu. Veliki problem u organizaciji je nedostatak sredstava koji se nekako i sanira, no ipak najveći problem je nedostatak ljudstva  i radne snage.

Napominjemo da ovaj odbor sve svoje aktivnosti obavlja potpuno volonterski i s toga apelujemo na sve one koji su spremni odvojiti par sati svog slobodnog vremena da nam se odazovu kako nebismo bili dovedeni u situaciju da nemamo ni dovoljan broj redara.

Predsjednik
Kljunić Nasution

 

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.