Pijani vozač usmrtio Miss Å arma

Dajana Stojančić (21), mještanka Gomjenice kod Prijedora, smrtno je stradala u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila preksinoć oko 21.20 sati u Gomjenici.

Vukašin Kondić, dežurni tužilac iz Prijedora, jučer je potvrdio da je na Dajanu, koja je vozila bicikl, naletio automobil “alfa romeo” za čijim je upravljačem bio Goran Goronja (24) iz Prijedora.

 

– Stojančić je biciklo vozila desnom stranom kada ju je udario automobil. Prilikom udara nesretna djevojka je zadobila više teških povreda u predjelu glave i tijela, od kojih je oko 22 sata preminula u bolnici u Prijedoru. Vozač Goran Goronja zadržan je u pritvoru do otrežnjenja, jer je alko-testom potvrđeno da je u trenutku očito prebrze vožnje imao preko 2 promila alkohola u krvi – kazao je tužilac Kondić.

On je dodao da je naložio obdukciju tijela stradale, te tehničko vještačenje automobila, koji je izuzela saobraćajna policija u Prijedoru.

U porodici Stojančić jučer šok i nejvjerica. Brat stradale Aleksandar Stojančić kaže da je od kolege saznao za nesreću.

– Odmah sam došao na mjesto nesreće, no nje nije bilo. Odvezena je kolima Hitne pomoći. S takvim povredama nije imala šanse da preživi – kaže očajni Aleksandar, koji vozača koji je usmrtio njegovu četiri godine mlađu sestru, inače studenticu druge godine Više medicinske škole iz Prijedora, dobro poznaje. Kaže da je iz komšiluka i da su u trenutku nesreće s njim u autu bila još tri momka.

Na mjestu nesreće koja se dogodila samo kilometar od kuće tragično stradale Dajane Stojančić jučer su se okupili i mještani Gomjenice, koji su od nadležnih u Prijedoru zatražili hitno postavljanje propisne signalizacije koja će vozače spriječiti da prebrzo voze na ovom mjestu, a na kojem su se i ranije dešavale teške saobraćajne nesreće.

– U posljednjih godinu dana ovo je treća žrtva novog asfalta koji vikendom podsjeća na pistu za moticikliste i brza vozila koji siju smrt – kažu ogorčeno mještani ovog prijedorskog naselja.

Dajana Stojančić bit će sahranjena danas na mjesnom groblju u naselju Gomjenica.

Stradala Dajana Stojančić u Bosanskoj Gradišci je 20. marta učestvovala i na izboru najljepših djevojaka Krajine za Miss RS, gdje je osvojila titulu Miss šarma. Ovo je potvrdio Ramiz Šadić, marketing menadžer Direkcije Miss BiH, rekavši da ga je duboko potresla vijest da Dajane više nema. Šadić je porodici Dajane Stojančić, u ime organizatora Direkcije Miss BiH, uputio telegram saučešća.

(Avaz)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.