Bosna i Hercegovina-Belgija, “napadački, a ne defanzivno…”

Večeras će reprezentacija Bosne i Hercegovine na stadionu Bilino polje u Zenici ponovo odmjeriti snage sa fudbalerima Belgije. Nakon veličanstvene pobjede od 4:2 na gostovanju u subotu u Belgiji, javnost od naše reprezentacije očekuje novu pobjedu.

Time je na selektora Miroslava Čiru Blaževića i igrače izvršen dodatni pritisak, ali su pokazali da mogu igrati i pod takvim dojmovima.

 

“Reprezentacija Belgije je mnogo jača u gostima i zato nas očekuje veoma teška utakmica večeras u Zenici”, izjavio je selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Čiro Blažević na jučerašnjoj press konferenciji.

Blažević smatra da nas očekuje možda i teži posao nego u prvom meču u Genku, kada je BiH pobijedila sa 4:2.

Da je reprezentacija BiH svojevrsno iznenađenje ovog kvalifikacionog ciklusa potvrđuje podatak da će utakmica u direktnom prenosu ići i u Ukrajini, Francuskoj, Španiji, Turskoj…

Ono što se dalo primjetiti u zadnjih nekoliko utakmica bh. reprezentacije je to da selektor Blažević novinarima svako malo daje različite početne postave, a najbolji primjer za to je utakmica u Genku sa Belgijom od kojih ni jedna “izdiktirana postava” nije istrčala na teren, pa se i sada očekuje isto.

Pa ipak, Čiro je bio dosljedan i jučer je izdiktirao imena igrača BiH koji će nastupiti večeras protiv Belgije, a to su: Supić, Pandža, Nadarević, Spahić, Jahić, Berberović, Rahimić, Muratović, Misimović, Ibričić i Džeko.

Susret između BiH i Belgije na rasporedu je u 20.45 sati na stadionu Bilino polje.

Za one manje sretne, koji ne uspiju doći do karte za utakmicu, ostaje prenos na BHT1, ili na nekim od mnogobrojnih video-zidova širom Bosne i Hercegovine.

(24si)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.