“Htio sam bod, a oni me zaje… i zabiše četiri gola”

 

U našoj svlačionici vlada nevjerovatno slavlje. Svi se grle, ljube ovdje u Genku, na “Cristal areni”. Čekali smo ovo godinama, još od pobjede nad Danskom (0:2) na sadionu “Parken” u aprilu 2003. godine. “S…… smo ih, sine!”, euforično rekao je Miroslav Čiro Blažević, selektor BiH, te naglasio:

“Ova pobjeda otvara nam put prema plasmanu u baraž za Svjetsko prvenstvo u Južnoafričku Republiku 2010. godine. Ipak, u srijedu ne smije biti opuštanja u utakmici u Zenici. Uvjeren sam da će nam biti teže nego večeras. Međutim, bolji smo. Imamo mi dovoljno snage i kvaliteta da ih pobijedimo i u narednoj utakmici”, kazao je Blažević  i nastavio kroz hol stadiona prema press konferenciji.

Na pitanje da li će se napiti prvi put u životu, kako je obećao prije utakmice, a kako je kazao ako pobijedimo u Belgiji, kroz smijeh, odgovorio je:

“Čuće se…”

Na press konfrenciju ušao je jedan od navijača Belgije. Čestitao je našem selektoru na trijumfu i poklonio mu šal njihove reprezentacije. “Žalužili ste pobjedu, svaka vam čast”, kazao je Čiri navijač Belgije. A, na večerašnjoj press konferenciji novi šou trenera svih trenera.

“Ljut sam na naše igrače. Htio sam bod, a oni me zajeb…. i zabiše četiri gola. Ipak, sretan sam što su me tako zajeb…”, kazao je Čiro okupljenim novinarima.

Ispričao je zatim jedan zanimljiv detalj u komunikaciji sa Jahićem za vrijeme utakmice.

“Iznervirao me u jednom momentu i rekao mu bježi đub.. jedno. A, on fakin, u narednom napadu postiže gol”, govorio je Blažević, a zatim se i uozbiljio.

Na pitanje belgijskog kolege da li smo pobijedili jer je njihova zadnja linija slaba, Čiro mu je poručio:

“Ne. Nemate vi slabu zadnju liniji, nego mi jedan od najboljih napada na svijeta i tamo tražite uzroke vašeg poraza”.

O utakmici u Zenici na pressu, kazao je:

“Sreća, pa znam, kako da igramo protiv njih i na našem terenu. Pa, ću ih i na “Bilinom polju” razje….”

Blažević je pomenuo i naše navijače.

“Ma, najbolji su na svietu. No, molim ih preklinjem da više ne bacaju baklje. Tako neće pomoći našem fudbalu, a za promijene u Savezu i bh. fudbalu borićemo se zajedno, drugim metodama, to im obećavam”, pričao je Blažević.

(24si)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.