Bosna i Hercegovina razbila Belgiju u Genku s 4:2!

 

U belgijskom Genku na stadionu Cristal Arena odigrana je dugoočekivana kvalifikaciona utakmica između domaćina Belgije i bosanskohercegovačke odabrane nogometne vrste predvođene selektorom Miroslavom Blaževićem. Utakmica je završila pobjedom BiH rezultatom 2:4.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine povela je već u 7. minuti susreta kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Belgije eurogolom Edina Džeke.

Sedam minuta kasnije belgijski nogometaš Wesley Sonck je pogodio stativu, a Marouane Fellaini je dobio žuti karton zbog kojeg će propustiti susret u Zenici. U preostalom dijelu prvog poluvremna mreže su ostale netaknute, a obje strane imale su nekoliko izglednijih poluprilika.

Žute kartone na početku drugog poluvremena dobili su Ibričić i Misimović, a Emir Spahić je nažalost zbog ozljede morao napustiti teren u 60. minuti. Zamijenio ga je Adnan Mravac.

U 61. minuti susreta veliku šansu za novi pogodak nakon greške belgijske odbrane imao je Edin Džeko, ali njegov udarac odbranio je belgijski golman Stijnen.

Nažalost, Belgija je uspjela izjednačiti u 65. minuti golom Moussae Dembelea. Samir Muratović je također dobio žuti karton u 68. minuti, a Zlatan Bajramović je zamijenio Zlatana Muslimovića.

U 70. minuti zbog bakljade bh. navijača utakmica je prekinuta na pet minuta, kada su igrači napustili teren i otišli u svlačionice, a bh. selektor Blažević je zamolio navijače da ne prave nerede. Utakmica se nastavila užurbanim tempom, a nakon slobodnog udarca Sanel Jahić postiže pogodak za vodstvo reprezentacije BiH.

Nakon asistencije Edina Džeke u 80. minuti Zlatan Bajramović postiže novi pogodak za bh. reprezentaciju i povećava vodstvo BiH 3:1.

Tački na i odličnoj predstavi naših igrača u Genku postavio je sjajnim golom Zvjezdan Misimović u 86. minuti susreta.

U 87. minuti Adnan Mravac skrivljuje penal i dobija žuti karton. Penal je uspješno realizovao Wesley Sonck i smanjio rezultat na 2:4.

Utakmica je završila pobjedom BiH rezultatom 2:4.

Evropske kvalifikacije za SP 2010:

Belgija – BiH 2:4 (Džeko 7, Jahić 74, Bajramović 80, Misimović 86 / Dembele 65, Sonck (pen.) 89)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.