R. Mladić ili G. Hadžić uhapšen u Keniji?

 

Prema pisanju njemačkog sajta n-tv.de u Keniji je uhapšen muškarac kojeg Haški sud traži zbog ratnih zločina za vrijeme rata u kojem se raspala bivša Jugoslavija. Naime, jedina dva preostala haaška bjegunca su Ratko Mladić i Goran Hadžić, a pretpostavlja se da je uhapšeni muškarac jedan od ove dvojice.

Kenijska policija priopćila je u četvrtak da su u hotelu u Mombasi u srijedu uhapsili muškarca za kojeg vjeruju da je povezan s jednom od istraga koje se vode u Haagu za ratne zločine počinjene u bivšoj Jugoslavijii.

Osumnjičena osoba se kenijskim istražnim tijelima predstavila kao strani investitor koji posjeduje veliki udio u hotelijerstvu.

“Čovjek za kojeg sumnjamo da ga traži Haški tribunal uhapšen je u poslijepodnevnim satima i u toku je njegovo ispitivanje. Biće mu uzeti oticsi prstiju, a pomagaće nam pripadnici Interpola”, rekao je policijski portparol Erik Kiraite AFP-u. Kiraite je odbio da saopšti ime ili nacionalnost osumnjičenog.

Upitana za komentar o ovom slučaju, portparol glavnog tužioca Haškog tribunala Sergea Brammertza izjavila je da “ne može ništa da kaže”.

Podsjećamo, Ratko Mladić optužen je za genocid, a Goran Hadžić za zločine protiv čovječnosti.

Kako B92 saznaje uhapšena osoba najverovatnije nije ni Ratko Mladić ni Goran Hadžić.

(Sarajevo-x)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.