Komšić primio ekipu magazina “60 minuta”

 

Na današnjem sastanku sa članom Predsjedništva BiH Željkom Komšićem, novinari magazina “60 minuta” su kazali kako su, i pored aktivnosti nadležnih policijskih službi, nezadovoljni šutnjom državnih organa i političkih lidera.

Zahvalivši se Komšiću na pozivu za sastanak, novinari redakcije magazina su istakli kako ovaj susret prvenstveno doživljavaju kao podršku najviše državne institucje svim medijima u Bosni i Hercegovini, kao podršku slobodi govora.

Naglasili su kako je ovo prvi put u posljednjih nekoliko godina da je najviša državna institucija stala u odbranu novinarske profesije i izrazili nadu da će i ostale državne institucije, slijedeći primjer člana Predsjedništva BiH Komšića, izaći iz faze apatije i stati u odbranu slobodnog novinarstva.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić izrazio je punu podršku svim novinarima u BiH i naglasio kako je slobodno novinarstvo jedan od stubova demokratije svakog društva, te da BiH po ovom pitanju ne bi trebala predstavljati izuzetak.

Dodao je kako nezavisno novinarstvo i slobodni mediji ni u kojem slučaju ne smiju pokleknuti pred napadima i pritiscima, jer bi u protivnom bh. društvo moglo ući u najcrnju fašizaciju.

“Jučer su to bile bombe na NTV Hayat, danas napadi na novinare ‘60 minuta’, a sutra smo svi mi na redu”, zaključio je na kraju sastanka Komšić, ponovivši da niti jedna država ne smije zabraniti novinarima da misle i govore, stoji u saopštenju iz Ureda ovog člana Predsjedništva BiH.

(Sarajevo-x)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.