Patriotske snage zovu – Bosna umire

U više gradova BiH pojavili su se plakati “Patriotske snage zovu – Bosna umire” kojima se građani pozivaju na protivljenje Prudskom sporazumu. Plakati su se pojavili u organizaciji više web portala, a osvanuli su u Sarajevu, Zenici, Tuzli, Mostaru, Bihaću, Brčkom, Sanskom Mostu, Cazinu i drugim gradovima.

Najavljuje se i da će biti organizovane “određene aktivnosti” protiv Prudskog sporazuma koji su potpisali lideri tri vladajuće stranke u BIH.

 

Prudskim sporazumom Sulejman Tihić, Milorad Dodik i Dragan Čavić postigli su krajem prošle godine saglasnost oko rješavanja pitanja državne imovine, popisa stanovništva, ustavnih promjena i rješavanje pravnog statusa distirkta Brčko.

Sporazum, koji je dobio ime po mjestašcu Prud kod Odžaka (nekoliko stotina stanovnika) izazvao je veliko interesovanje u javnosti, posebno poslije različitih interpretacija potpisnika o njegovom smislu i značaju.

U vrhu plakata, na bijeloj pozadini, crvenim slovima koja se razlivaju i poljima nalik “krvavim mrljama”, piše i “Četnički genocid opet raste…Dodik završava što je Karadžić započeo”, “Džamije se opet za Bajram ruše”, “Bosna i Hercegovina se opet dijeli, Tihić nas je izdao četnicima”.

“Prudski sporazum” očito najvećim dijelom ide na štetu Bošnjaka, što su shvatili i obični građani koji svakodnevno osuđuju ponašanje svog lidera Tihića, tvrdi na internet portalu jedan od organizatora bunta.

“Patriotske snage”, kako je objašnjeno, žele da doprinesu buđenju svijesti, da pismima na adrese zvaničnika, ustanova, javnih ličnosti, intelektualaca, stranaka, ali i javni protestima kažu “ne” dijeljenju BiH.

Akciju su podržali i drugi web portali i udruženja, među kojima je i Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike.

(Tanjug/foto Bosnjaci.net)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.