Da li je Ismet Bajramović Čelo ubijen?

U srijedu, 17. decembra prošle godine, oko 13 sati, pronađeno je mrtvo tijelo Ismeta Bajramovića Čele u njegovom stanu u sarajevskom naselju Ciglane. Dva dana nakon toga, zvanično je saopšteno da je Bajramović izvršio samoubistvo – pucao je u sebe iz pištolja.

Sada, mjesec dana kasnije, Sarajevom kruže priče da Bajramović nije izvršio samoubistvo nego da ga je neko ubio. Navodno, likvidiran je zato što je previše znao o nekim moćnim osobama iz Sarajeva, njihovim poslovima, vezama i načinu na koje su stekli ogromno bogatstvo i o tome je počeo i da govori.

 

Iz nekih krugova, koji se opet pozivaju na obavještajne službe u BiH i inostranstvu, može se čuti da se Bajramović, mjesec dana prije nego što je nađen mrtav, obratio pojedinim povjerljivim ljudima i ponudio saradnju, odnosno izrazio spremnost da im pruži informacije koje ima o pojedinim političarima i njihovim najbližim prijateljima. Konkretno, riječ je o njihovim vezama sa kriminalcima u BiH, Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Kosovu i zajedničkim poslovima.

Navodno, Bajramović je imao šest ili sedam susreta sa nekim domaćim i inostranim obavještajcima kojima je dao određene podatke o vezama pojedinih političara s kolovođana organizovanog kriminala i nekim ubistvima.

Naravno, o svemu ovome niko ne želi javno da govori, a da li su priče koje kruže Sarajevom tačne moglo bi se uskoro znati.

(san)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.