Denona se nada slobodi za Vukovića

Odbrana Vjekoslava Vukovića smatra da će njihov klijent biti pušten nakon žalbe na rješenje o određivanju pritvora i da će biti ukinute sve do sada provedene radnje po optužnom prijedlogu hrvatskog Tužilaštva.

Advokat Antun Denona, koji je jedan od Vukovićević branilaca, rekao je Srni da su dokazi u ovom slučaju “pribavljeni suprotno pravilima krivičnog postupka Hrvatske” i da će “predložiti da se svi dokazi izdvoje kao nezakoniti”.

 

– Mislimo i da je bilo potrebno nabaviti i odobrenje od glavnog hrvatskog tužioca da bi se pred riječkim Opštinskim sudom mogao pokrenuti krivični postupak protiv Vukovića, dodao je Denona.

On je potvrdio da će danas sigurno biti uložena žalba na rješenje Opštinskog suda u Rijeci kojom je pomoćniku ministra bezbjednosti BiH određen jednomjesečni pritvor.

Denona je rekao da je njegov klijent više od dva časa davao iskaz u kojem je “detaljno objasnio sve činjenice i okolnosti povezane, eventualno uz njegovu krivicu i izjavio je da nema nikakve veze sa ovim krivičnim djelom”.

Vukovićev branilac nije želio da komentariše izjavu ministra bezbjednosti BiH Tarika Sadovića da je Vuković blizak američkim obavještajnim službama, kao ni da li njegov klijent poznaje drugu dvojicu osumnjičenih u ovom slučaju.

Vukoviću, koji je rukovodilac Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i terorizma u Ministarstvu bezbjednosti BiH, juče je određen jednomjesečni pritvor zbog sumnje da je umiješan u izradu i nabavku sredstava namijenjenih za počinjenje krivičnog djela u Rijeci.

On je uhapšen u petak, 16. januara, u Rijeci i tereti se za pomaganje u pripremi dvostrukog ubistva u tom gradu, za šta su kao organizatori već optuženi Ivan Filipović i Robert Dragin, koji su, kao glavni organizatori mafijaške likvidacije, uhapšeni u oktobru.

Mediji prenose da je riječka policija u najvećoj tajnosti čuvala informaciju da je u pripremi atentata učestovao i Vuković, koga su više od tri mjeseca čekali da dođe u Rijeku kako bi ga uhapsili.

Prema navodima medija, policija ima dokaze da je Vuković organizatorima atentata prodao automatsku pušku, pištolj i eksploziv koji je trebalo da bude podmetnut pod automobil.

(SRNA)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.