Bosna-Ruanda: Postkonfliktna i postgenocidna drustva

U organizaciji Mount Holyoke College u drzavi Massachusetts, 21. novembra 2008. godine, odrzana je konferencija pod nazivom "Post-Conflict Reconciliation Bosna-Rawanda Beyond National Recovery".
 
Izvrsni direktor Savjetodavnog vijeca gospodjica Elmina Kulasic je prisustvovala ovoj konferenciji kao glavni govornik po pitanju Bosne i Herzegovine. Gospodjica Kulasic je iskoristila priliku upoznati prisutne o prirodi agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu i genocida pocinjenog nad njenim gradjanima.

U nastavku izlaganja govorila je o modalitetima organizovanja BiH dijaspore u SAD-u i nacinu pomaganja matici Bosni i Hercegovinu u svjetlu opravka drustva od posljedica agresije i genocida.
 
Izmedju ostalih, konferenciji su prusustvovali i gospodin Robert Mugisha, Africa Program Manager ispred globalne mreze aktivista Survivor Corps, te gospodja Iain Guest, izvrsni direktor organizacije Advocacy Project. 

Ova je konferenija organizovana od strane Studenske asociacije s namjerom rasvjetljavanja realnosti u postkonflitnim i post-genocidnim drustvima sa fokusom na zadovoljenju pravde, pomirenju te proistekloj dobrobiti za prezivjele.

(BAACBH)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.