SAOPÅ TENJE ZA JAVNOST

U povodu obilježavanja 9. januara, Dana RS, na tradicionalan način predsjednica SO Prijedor Azra Pašalić svojim sugrađanima je čestitala ovaj datum.

Na posljednjoj stranici visokotiražnog „Kozarskog vjesnika“ od 5. janura ćirilicom, jednim od dva ravnopravna pisma u BiH, čitaoci su mogli, i još uvijek to mogu, pročitati čestitku slijedećeg sadržaja: „ U ime Skupštine opštine i u svoje lično ime, pravoslavnim vjernicima srećan Božić a svim građanima Dan Republike Srpske“, Predsjednica SO Prijedor, dr. Azra Pašalić.

 

Pored zgrade SO Prijedor, ispred koje još uvijek na jarbolu nedostaje državna zastava Bosne i Hercegovine,  podloga za tekst čestitke kojoj ne nedostaje ni titula čestitara nalazi se nelegalni i nezakonit grb Opštine Prijedor sa četiri ocila. Podsjećamo, Ustavni sud RS je odlukom od 31.01.2006. godine utvrdio da Odluka o simbolu Opštine Prijedor nije u saglasnosti sa Ustavom i zakonom.

Sudeći po redovnoj upotrebi ovog simbola  on će po odluci lokalnih čelnika do daljnjeg biti u upotrebi isto kao što je postala praksa ove jedine Bošnjakinje i novopečene SDP-ovke da redovno čestita ovaj po Bošnjake neprihvatljiv datum za slavlje jer ih asocira na najkrvavija dešavanja u njihovoj najskorijoj prošlosti.

SAVEZ SDA-SBIH
Prijedor: 12.01.2009.                                                              

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.