Nova E Klasa

Nova E-klasa osvanula na webu

Nova E KlasaIZA kodnog imena W212 krije se nova E klasa koja na tržište treba stići dogodine, odmah po premijeri u Ženevi. Prve službene fotografije već su procurile na Internet.

Kao što se i očekivalo, dizajnerski izraz je na tragu novih modela, ali ovaj put uz primjese nekih starijih (i slavnijih) izvedbi modela, prvenstveno s kraja 1980-tih. U svakom slučaju, nešto robusniji, a time i agresivniji stil trebali bi biti dobro prihvaćeni kod kupaca kojima se Mercedes ovim modelom obraća.

 

Iako o tehnici zasad ništa nije poznato neimenovani izvori napominju kako će gama biti bitno obnovljena. Dowsizing je i ovdje prisutan, pa se tako iza oznake E200 Kompressor očekuje 184 KS snažan 1.8 četiri-cilindarski benzinac s prednabijanjem na početku ponude. Naravno, mjesto top modela je rezervirano za AMG i njegov 6.3 V8 s nekih 550 KS.

U domeni dizelaša aktualizirat će se ekološka Bluetec linija, kao i mogućnost implementacije hibrida, prvenstveno s benzinskim motorom poput S400 BlueHybrid. Novost u ponudi bit će 2.2 motor snažan 204 KS, a dalje će slijediti V6 i V8 jedinice.

 

 

 

 

 

U narednim mjesecima Mercedes će u javnost pustiti i prve informacije vezane uz karavansku izvedbu, a vrlo je izgledno da ćemo tijekom naredne godine svjedočiti novoj generaciji coupe izvedbe, modela CLK.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.