“Stranka za BiH i Silajdžić samo stvaraju probleme u BiH”

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) BiH Sulejman Tihić kazao je danas agenciji “Srna” da Stranka za BiH i njen predsjednik Haris Silajdžić “ne znaju da rješavaju probleme u BiH, već znaju samo da ih stvaraju”.

“Zahvaljujući upravo njihovom ponašanju, BiH u posljednje dvije godine ima zastoje i odsustvo progresa reformi na evropskom putu”, kazao je Tihić, komentarišući Silajdžićeve optužbe da je juče u Odžaku, zajedno sa liderom HDZ-a BiH Draganom Čovićem “moralno i politički kapitulirao pred zahtjevom politike koja ne krije svoj konačni cilj uništenje BiH”.

 

Tihić je poručio Silajdžiću da se za BiH ne bori samo na press-konferencijama i okruglim ili “poluokruglim” stolovima “Holidej Ina” i Sarajeva već se, kako je naglasio, za BiH bori širom ove države, i u Banjaluci i u Mostaru i u razgovorima sa predstavnicima i srpskog i hrvatskog naroda, a ne samo međusobno kao što to čine članovi rukovodstva Stranke za BiH.

Predsjednik SDA BiH potvrdio je da je juče u Odžaku, tokom razgovora sa liderima HDZ BiH i SNSD-a Draganom Čovićem i Miloradom Dodikom, iznosio stavove koji su apsolutno usaglašeni na najvišim organima stranke.

(24si)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.