Kozarac.ba

“Stranka za BiH i Silajdžić samo stvaraju probleme u BiH”

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) BiH Sulejman Tihić kazao je danas agenciji “Srna” da Stranka za BiH i njen predsjednik Haris Silajdžić “ne znaju da rješavaju probleme u BiH, već znaju samo da ih stvaraju”.

“Zahvaljujući upravo njihovom ponašanju, BiH u posljednje dvije godine ima zastoje i odsustvo progresa reformi na evropskom putu”, kazao je Tihić, komentarišući Silajdžićeve optužbe da je juče u Odžaku, zajedno sa liderom HDZ-a BiH Draganom Čovićem “moralno i politički kapitulirao pred zahtjevom politike koja ne krije svoj konačni cilj uništenje BiH”.

 

Tihić je poručio Silajdžiću da se za BiH ne bori samo na press-konferencijama i okruglim ili “poluokruglim” stolovima “Holidej Ina” i Sarajeva već se, kako je naglasio, za BiH bori širom ove države, i u Banjaluci i u Mostaru i u razgovorima sa predstavnicima i srpskog i hrvatskog naroda, a ne samo međusobno kao što to čine članovi rukovodstva Stranke za BiH.

Predsjednik SDA BiH potvrdio je da je juče u Odžaku, tokom razgovora sa liderima HDZ BiH i SNSD-a Draganom Čovićem i Miloradom Dodikom, iznosio stavove koji su apsolutno usaglašeni na najvišim organima stranke.

(24si)

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.