Otac i kćerka ukopani jedno pored drugog

Pred nekoliko stotina građana Sanskog Mosta u haremu Hamzibegove džamije klanjana je dženaza tragično nastradalim Hasanu Begiću (63) i njegovoj kćerki Sajri (31), a potom su njihova tijela jedno pored drugog ukopana na gradskom mezarju Greda.

Hasan Begić je 30. oktobra u noćnim satima ispred porodične kuće u Aganovića sokaku hicima iz pištolja usmrtio kćerku a zatim sebi oduzeo život. Tijela su pronađena narednog jutra.

 

Da je nepodnošljiva patnja nagnala inače mirnog i povučenog Hasana Begića na nesvakidašnji tragični čin pokazuje i oproštajno pismo koje je pronađeno u kući na stolu. Na malom papiru Hasan je, kako smo saznali iz provjerenih izvora, u nekoliko rečenica objasnio razloge krvavog čina.

Napisao je kako više nije vidio izlaza nakon desetogodišnjeg mučenja da kćerku Sajru vrati u normalne životne tokove i jedini izbor pronašao je u onome što je i učinio. Zamolio je kćerku Sanelu i ostalu rodbinu da mu oproste, a da unuci Sani kojoj je uzeo majku pokušaju objasniti šta se dogodilo.

I jučer su se brojni građani Sanskog Mosta u nevjerici pitali da li je moguće da je tako nešto uradio izuzetno mirni i staloženi Hasan Begić. Njegove kolege u KJP “Sana” još jednom su potvrdile da bi takvog radnika svako poželio.

(Avaz)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.