Kozarac.ba

Otac i kćerka ukopani jedno pored drugog

Pred nekoliko stotina građana Sanskog Mosta u haremu Hamzibegove džamije klanjana je dženaza tragično nastradalim Hasanu Begiću (63) i njegovoj kćerki Sajri (31), a potom su njihova tijela jedno pored drugog ukopana na gradskom mezarju Greda.

Hasan Begić je 30. oktobra u noćnim satima ispred porodične kuće u Aganovića sokaku hicima iz pištolja usmrtio kćerku a zatim sebi oduzeo život. Tijela su pronađena narednog jutra.

 

Da je nepodnošljiva patnja nagnala inače mirnog i povučenog Hasana Begića na nesvakidašnji tragični čin pokazuje i oproštajno pismo koje je pronađeno u kući na stolu. Na malom papiru Hasan je, kako smo saznali iz provjerenih izvora, u nekoliko rečenica objasnio razloge krvavog čina.

Napisao je kako više nije vidio izlaza nakon desetogodišnjeg mučenja da kćerku Sajru vrati u normalne životne tokove i jedini izbor pronašao je u onome što je i učinio. Zamolio je kćerku Sanelu i ostalu rodbinu da mu oproste, a da unuci Sani kojoj je uzeo majku pokušaju objasniti šta se dogodilo.

I jučer su se brojni građani Sanskog Mosta u nevjerici pitali da li je moguće da je tako nešto uradio izuzetno mirni i staloženi Hasan Begić. Njegove kolege u KJP “Sana” još jednom su potvrdile da bi takvog radnika svako poželio.

(Avaz)

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.