Djevojka pretučena na ulici

Moju kćerku Natašu Rosić (23) iz prijedorskog naselja Pećani u noći sa utorka na srijedu na ulici je pretukao Goran Knežević iz sela Pejići kod Prijedora, potvrdila je njena majka Milka Lončar (46), sekretar Fondacije za osnivanje sigurne kuće za žrtve nasilja u Prijedoru.

"Moja kćerka je zbog teških povreda koje je zadobila, smještena na Odjelu hirurgije u prijedorskoj bolnici", kaže Lončareva.

"Nakon što je pretukao moju kćerku, Knežević je upao u naš stan u Pećanima", ističe Lončareva.

"Knežević je moju kćerku pretukao kada se vraćala iz grada sa društvom. Zvala me na telefon i rekla da joj otključam ulazna vrata, jer je pretučena. Skočila sam iz kreveta i samo uspjela da dobro pokrijem unuku", priča Lončareva.

Kada je otvorila vrata vidjela je kćerku sa oteklim i krvavim podlivima na licu.

"Jedva je hodala, a pomagao joj je mladić Miloš koga nikada do tada nisam vidjela. On joj je pomogao da pobjegne od od nasilnika", kaže kroz suze majka pretučene djevojke.

Tvrdi da je tek kasnije pošto je pozvala policiju i uspjela da kćerku i unuku odvede kod komšije, saznala da je Miloš rođeni brat Gorana Kneževića.

Nakon što je policija došla na lice mjesta i njih dvije počele davati izjave, Knežević je sa sjekirom razbio balkonska vrata.

"Govorio je da će nas sve pobiti ako Nataša ne bude njegova, jer je očito bio patološki zaljubljen u nju", kaže Lončareva.

Ističe da mu je Miloš pokušao oduzeti sjekiru, a da je ona pozvala policijsko pojačanje.

"Tek kada je stigla i druga policijska patrola Goran Knežević je savladan i uhapšen. On je u pritvoru i nadam se da će tamo i ostati, jer se plašim da bi ako izađe, moja kćerka, unuka Rebeka i ja bile u opasnosti", rekla je Lončareva, koja naglašava da je saznala da Knežević živi u Austriji i da tamo ima policijski dosje.

(Nezavisne)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.