Savez SDA i SBiH policiji prijavile Azru Pašalić

Izborni štab Saveza SDA-SBiH Prijedor oglasio se saopćenjem za javnost u kojem tvrdi da su prije dva dana  u tom gradu tokon “interne dežure” oko 23 sata u ulici Muharema Suljanovića, na Poljani, na djelu uhvaćeni oni koji trgaju njihove plakate.

– Bili smo obasuti telefonskim pozivima sugrađana koji su primijetili neke osobe kako trgaju plakate Saveza i potom lijepe plakate SDP-a. Kao najčešći izvršioci ovih krivičnih djela spominjani su sadašnji predsjednik SO Prijedor Azra Pašalić i njen suprug Husein.

 

U namjeri da se uvjerimo u istinost prijava organizovali smo dežuru u kojoj su Azra Pašalić i njen suprug Husein uhvaćeni kako trgaju naše plakate. Fotografisali smo ih, a slučaj smo, uz potrebnu dokumentaciju, potrgane plakate na kojima su njihovi otisci prstiju, prijavili policiji – kazao je  Nedim Kadirić, šef Izbornog štaba Saveza SDA-SBiH Prijedor.

O svemu je, prema Kadirićevim riječima, obaviještena i Centralna izborna komisija (CIK) BiH, od koje će Savez tražiti da Azru Pašalić skine sa SDP-ove liste odborničkih kandidata.

Doktorica Azra Pašalić, aktuelna predsjednica lokalnog parlamenta i druga na listi prijedorskog SDP-a, kategorično je odbacila tvrdnje Saveza rekavši “da je na djelu prljava kampanja u kojoj pojedinci iz Saveza čine sve da je politički diskredituju”.

– Ničije plakate nisam trgala, niti sam to kada radila. Čak suprotno, moji plakati su potrgani. I to od člana Saveza SDA-SBiH, kojeg sam sinoć oko 23 sata fotografisala dok je skidao moj plakat i stavljao ga u automobil. Prijavu o ovome jučer sam podnijela i Lokalnoj izbornoj komisiji. Savez se, očito, plaši izbornog poraza, pa se zato služi raznim trikovima, špijuniranjima i ko zna sve čime kako bi stranačke kandidate iz ostalih partija oblatio, a najviše mene – kazala je jučer Pašalić.

(Avaz)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.