Grahovac: Povlačim se u kuću

Mladen Grahovac, kandidat Naše stranke za načelnika Prijedora, koji je fizički napadnut 23.septembra oko 16.30 sati u prijedorskom kafiću “Lav”, odakle je bukvalno istjeran, kazao je da je ovaj posljednji napad na njega i “kap koja je prelila čašu”.

– I mene i moju porodicu na sve moguće načine napadaju od 1992. godine. Nije riječ samo o verbalnom šikaniranju nego i o fizičkim napadima, kojima su bila izložena i moja djeca, kćerka i sin, koji trenutno boravi u Njujorku, gdje priprema doktorat. Prijetili su mi pištoljem, pucali da me uplaše, ali nisam odustajao.

 

Nakon ovog posljednjeg incidenta koji je prelio godinama skupljanu gorčinu, moj mali porodični skup preksinoć je odlučio da više ne nastupam ni na kakvim javnim tribinama i skupovima koji bi me na bilo koji način mogli ugroziti. Povlačim se u kuću, jer tako je trenutno najbolje – kazao je u telefonskom razgovoru Grahovac.

Dodao je da je posljednji napad na njega, ničim izazvan, bio više nego ponižavajući.

– Za stolom do mog sjedila su dva mladića koja su pričala o političkim strankama. Bez bilo kakve primisli kako bi se sve moglo završiti, uključio sam se u razgovor. Valjda nezadovoljan mojom pričom, jedan od momaka, bio je krupan, iznenada je ustao od stola, uhvatio me za revere i uz rečenicu “da mu je dosta moje politike” izbacio iz kafića, gdje sam pao – kazao je Grahovac.

(Avaz)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.