Reagovanje na dječije budalaštine

Ovo je kratko reagovanje na nezrele igrice iz Saveza. Prigovor je uputio SDP za trganje plakata, da bi nakon toga Savez uputio isto. Koliko je Savez neinformisan pokazuje i činjenica da su obavještavali (po njima) Centralnu izbornu komisiju BiH koja im je samo mogla reći da navodni prekršaji poput trganja plakata su u nadležnosti Opštinske izborne komisije Prijedor i da CIK rješava samo teže slučajeve kršenja Izbornog zakona, poput vrijeđanja, netolerancije, raspirivanja nacionalne mržnje i netrpeljivosti.

Očigledno da Savez nema preča posla od djetinjastih nebuloza, očito da je izborni krah Saveza izvjesan, jer je nepisano pravilo da su politički subjekti kojima je navodno trganje plakata osnovni adut u kampanji ustvari svjesni svoga poraza i da je „voda ušla u uši“.

 

Naše je mišljenje da su građani siti ovih gluposti i da Savez ponovo pravi pogrešan potez za sebe jer sa ovakvim saopštenjima (jer ništa kvalitetnije ne mogu reći) samo pokazuju koliko su neozbiljni i nezreli za ozbiljne i krupne promjene koje su Prijedoru zaista potrebne.

Uz tekst prilažemo i slike kao materijalni dokaz koji negira ove navode. Na slikama se vidi da su strgani upravo naši plakati, i da je preko našeg poziva na tribinu 21.septembra zalijepljen plakati sa likom dr.Zlatka Škerića.

Građani Prijedora se i sami na licu mjesta mogu uvjeriti, kratkom vožnjom kroz Stari Grad i Raškovac, čiji su plakati na oglasnim tablama a čiji i danas leže na zemlji.

Nonsens je da pored toliko bitnijih stvari zamaramo potencijalne glasače ovim marginalnim stvarima, ali pošto se utopljenik hvata za slamku, moramo odgovoriti na adekvatan i konkretan način.

 

 

 

 

Bolje bi bilo da glasačima objasne izjavu sa press konferencije 12.septembra koja kaže :

“Odbornicki kandidat bosnjacke dijaspore na listi Saveza SDA – Stranke za BiH Nedim Kadiric istakao je da ovo bosnjackim kandidatima u predizbornoj kampanji daje zanimljivu poziciju, te da ce njihovo ponasanje zavisiti od toga da li u rukovodstvima srpskih politickih partija i pod sloganima “Moja kuca, Srpska” i slicnim ima mjesta za bosnjacki narod.
“Ukoliko osjetimo da postoji kandidat koji ce misliti o bosnjackom narodu, jos ima vremena da jednim pokretom prsta ovih casnih ljudi odlucimo ko moze biti nacelnik naredne cetiri godine”,
porucio je Kadiric. “

Da li to Kesiću prepuštate Murselovićeve glasove?

Press tim SDP BiH Prijedor

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.