Članovi Dodikove stranke prijete, tuku i pucaju!

Cilj je dobiti izbore, a sredstvo da se do tog cilja dođe nije važno, zapravo sve je dopušteno. Tako glasi direktiva članovima SNSD-a čiji je predsjednik Milorad Dodik. Dokaza da su članovi njegove stranke na sve spremni, pa čak i na zastrašivanje, prebijanje i pucanje ima sva sve strane u Republici Srpskoj.

Drago Kalabić, poslanik Parlamenta BiH, u svom Prnjavoru se potukao sa Sinišom Gatarićem iz SDS-a. Kalabić kaže da ga je prvo verbalno, a zatim i fizički napao Gatarić "ali ja se nisam prepao, i pred jačima sam iznosio svoje mišljenje". Gatarić odgovara da je Kalabić njega napao, ali da nije reagovao jer se uplašio da bi mu mogao nanijeti teške povrede sa obzirom da je karatista.

Nenad Lukić, odbornik Dodikovog SNSD-a u Skupštini opštine Bosanski Šamac prije dvije noći fizički je nasrnuo na Mladena Radovića, aktuelnog predsjednika Skupštine opštine i nosioca liste PDP-a za oktobarske izbore.

"Ovo nema veze sa predizbornom kampanjom, ovo je dno dna. Lukić je zvao telefonom, prijetio da će me ubiti i onda nasrnuo na mene. Nisam mu odgovorio istom mjerom, neću fizički da se obračunavam sa političkim protivnicima. Sve sam prijavio policiji", ispričao je Radović, piše list "San".

U Donjem Žabaru fizički je napadnut aktivista SDS-a Lazar Mirkić, a protiv predsjednika opštinske organizacije SNSD-a Doboja Zdravka Miličevića podnesena je krivična prijava zbog prijetnji i zastrašivanja.

Kako se saznajemo, i u Istočnom Sarajevu Dodikovi ljudi demonstriraju silu i moć, a građani kažu da ih to ne čudi jer je kandidat za načelnika Istočnog Novog Sarajeva Ljubiša Lalović koji je zbog krađe automobila robijao u zatvoru Kula. Prošle sedmice, u Istočno Sarajevo helikopterom je došao Dodik i Laloviću dao punu podršku!

(24si)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.