13 NVO protiv “Queer Sarajevo Festivala”

13 nevladinih organizacija (NVO) danas se javno oglasilo povodom organizacije Queer Sarajevo Festivala, čije saopštenje prenosimo u cijelosti.

"Dole potpisani ovim putem preuzimaju svoju moralnu odgovornost u društvu i izražavaju svoje nezadovoljstvo i protivljenje u vezi sa organiziranjem tzv. ‘Queer Festivala’ koji je planiran krajem ovog mjeseca.

Današnje bosanskohercegovačko društvo opterećeno je raznim problemima. Pored nezaposlenosti, neimaštine i nedostatka moralnih načela, našem društvu nameću se prividni problemi zaogrnuti plaštom ljudskih prava i ravnopravnosti.

 

Skrnaveći značaj i pojam ljudskog prava mnoge grupe pokušavaju zašitititi svoje nemoralne radnje. Organizatori i predstavnici Queera već dovoljno opterećenom bosanskohercegovačkom društvu nameću još jednu vrstu razvrata i nemorala pod imenom: homoseksualizam.

Alkohol, droga, prostitucija, nasilje u porodici putem održavanja ‘Queer Festivala’ na mala vrata treba da dobije još jednog saveznika. Navedeni poroci su u velikoj mjeri uništili naše porodice, unazadili natalitet, pa treba li da se to sada nastavi i promicanjem istospolnih zajednica za koje je nauka dokazala da su neprirodne i da su izvor najzaraznijih bolesti???

Dole potpisane organizacije zalažu se i zalagaće se za pozitivne vrijednosti u društvu, a boriće se protiv svake vrste zla, nemorala, razvrata i uništavanja porodica. Ljudska prava su univerzalna, pa smatramo da i mi imamo ljudsko pravo odgajati našu djecu u normalnom i zdravom društvu i učiti ih svim moralnim vrijednostima čovječanstva, što homoseksualizam ni u kojem slučaju nije.

S poštovanjem,

Omladinsko udruženje TEMPO
Asocijacije studenata studentskih domova
Udruženje MLADI MUSLIMANI
Omladinski kulturni centar ATIS
Udruženje građana HORIZONT
Asocijacija studenata SAHWA
Udruženje Bošnjakinja SUMEJJA
Džemat Ekonomskog fakulteta Sarajevo
Udruženje građana SVITANJE
Asocijacija studenata MODUS
Ženska edukaciona organizacija KEWSER
Omladinsko udruženje OMLADINSKI KRUG
Asocijacija studenata SarajBosna".

 

(Sarajevo-x)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.