PREDIZBORNI PROGLAS PRIJEDORCANIMA SIROM SVIJETA

Dragi nasi zemljaci, Prijedorcani, Brdjani, Kozarcani…

Vi ste prije nekoliko dana postom dobili glasacke listice za predizborne lokalne izbore u BIH. Prije nego Vam obrazlozimo zasto bi bilo uputno glasati za Savez SDA i Stranke za BIH, zelimo se od sveg srca zahvaliti onima koji se se ovaj put registrovali za izbore i time sprijecili politicku eliminaciju Bosnjaka na nasim prostorima. Hvala Vam na visokoj politickoj i patriotskoj svijesti, jer se Bosna ovaj put ne brani puskom, nego aktivnim politickim ucescem.

 

Bicemo sretni ako ponovo za dvije godine animirate one koji su ove izbore prespavali, kako bismo na opstim izborima u BIH, polucili sto bolji rezultat i cinili vazan politicki faktor.

Dragi nasi zemljaci,

Mi smo ovaj put medjustranacke borbe zamjenili borbom za zajednicke ciljeve, prije svega borbu za bosnjacki ponos i opstojnost na podrucju na kojem se se 1992. godine dogodila nevidjena zvjerstva. Nase dvije stranke su se izdigle iznad sitnopartijskih interesa i borbu za vlast podredili borbi za opstanak Prijedora i Bosnjaka u njemu.

Napravili smo snaznu koaliciju sa renomiranim imenima, sa kombinacijom dokazanih patriota, svjeze mladosti i neophodnog iskustva.U predstojece izbore idemo sa sloganom BORBA ZA ODRZIVI OSTANAK. Mi smo svjesni da je parola POVRATAK NA SVOJE postala dio istorije.Vrijeme je ucinilo svoje, migracioni efekti su formirali takvo fakticko stanje, da nam je sad prioritetni zadatak omoguciti onima koji su se u ovih 13 godina nakon rata vratili, stabilan i castan ostanak na rodnoj grudi.Onog dana kada Bosnu zahvate evropski integracioni vjetrovi, sigurni smo vratice se i mnogi od Vas, ovaj put kao investitori u svoju zemlju. Do tada zelimo da Vas kao partnere docekaju visko obrazovana braca.

Ukazete li nam svoje povjerenje

1.Cinicemo sve da bude sto vise Sarajeva i Bosne u Prijedoru, kako moralno i duhovno, tako i materijalno kroz profitabilne investicije

2.Bosnjaci Prijedora i okoline zive u medijskoj blokadi i izolaciji. Zbog toga se sire razne dezinformacije, spletke i intrige, a sve sa ciljem rabijanja bosnjackog jedinstva i ummeta. Cilj nam je u sto skorijem roku napraviti prijedorski bosnjacki radio i novine u kojima cemo siriti istinu, motivisati mlade ljude, razvijati pozitivisticki bosnjacki duh, te uvezivati nasu dijasporu kroz direktna javljanja.

3.Trazicemo na svim nivoima dosljedno postivanje vitalnih nacionalnih interesa naroda, jer se ovo ustavno pravo najvise krsi na lokalnom nivou. Boricemo se za znacajnije ucesce nasih ljudi u drzavnim i javnim ustanovama, hocemo Bosnjake zaposlene kao ucitelje, nastavnike i profesore, sudije, ljekare, cinovnike i slicno.

4.Vecina krupnijih investicija su javnog sektora, a raspodjela na tenderima je najcesce rezervisana samo za jedan narod. Mi to vise necemo tolerisati.

5.Nasa dijaspora godisnje kroz razne vidove unosi u Prijedor milione maraka. Postali smo masina za punjenje prijedorskog opstinskog budzeta. Zauzvrat dobijamo samo mrvice. Sramota je da kozaracka dijaspora na pocetku 21.vijeka u dane ljeta nemoze da se okupa u svojim kucama, jer gradski oci u rekonstrukciji vodovodne mreze ne slucajno zaobilaze bosnjacka naselja. Dosljedno cemo insistirati na nasem dijelu poreznog kolaca.

6.Necemo dozvoliti nasim dzelatima da mirno spavaju. Jos uvijek 1559 sehida nase opstine lezi u nepoznatim jamama i grobnicama. Njihove ubice se mirno setaju Prijedorom, i necemo stati dok dok se svi ne privedu pravdi.

7.Posebnu brigu posveticemo dostojanstvu boracke populacije, kao i logoraskoj postratnoj muci. Sigurni smo da cemo jedno od prvih odbornickih pitanja povetiti izgradnji Memorijalnog centra Omarska, kao i spomenika ubijenim logorasima Omarske, te svim ponizenim i silovanim zenama nase opstine.

8.Zelimo prije svega bosnjacko jedinstvo. Nasa izborna parola BRDO KOZARAC CARSIJA, JEDNO SRCE, JEDNA AVLIJA, govori da nam je prije svega stalo zbiti sopstvene redove i ne dijeliti se po selima, mjesnim zajednicama i naseljima.

9.Posebnu poruku zajednistva saljemo nasoj dijaspori, koja je nas hranilac, ulaznica za Evropu i garancija sigurne buducnosti. Zato zelimo ovdje stvoriti bazu kako biste ulagali u svoj grad, na njemu pravili profit, a ne tamo nekakvi ratni profiteri susjednih zemalja.

10.Obnovili smo gotovo sve porusene dzamije! Obnovimo sebe i svoju dusu!!

Oni koji su propustili glasanje postom, a posjeduju CIPS-ovu licnu kartu mogu, ukoliko dodju u domovinu 05.oktobra i licno dati svoj glas za Bosnu i Prijedor u njoj. Odlucite li svoj glas pokloniti nasem savezu, ucinicemo sve sto je u nasoj moci kako bismo opravdali Vase povjerenje. A garancija casti i bosnjackog obraza je nosilan nase liste, doktor i humanista Zlatko Skeric, te kandidat za nacelnika, svima Vama dobro znani Muharem Murselovic, koji iza sebe imaju castan tim vrijednih i ambicioznih ljudi.

Svima Vama hairli Ramazanske dane, kao i sretne nadolazece bajramske praznike zeli

SAVEZ SDA STRANKA ZA BIH

Nosilac liste, Dr Zlatko Skeric i kandidat za nacelnika opstine Muharem Murselovic

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.