SDP BiH-Za čovjeka ovdje i sada

Dragi moji sugrađani!

Niko od nas iz redova SDP BiH nema legitimitet izlaska pred vas sa tvrdnjom kako SDP BiH u svojim redovima nosi bezuslovnu čarobnu formulu riješavanja svih problema koji su prisutni u životnom prostoru opštine Prijedor.

Bilo bi to preambiciozno i neracionalno mahalsko blebetanje od čega su bosanskohercegovački birači i te kako umorni i zato ih je sve manje i manje na izborima. Ali zato sa punim pravom i ponosom ističem sredine u kojima se vodi pametna lokalna politika radi zadovoljenja potreba građana.

 

Sredine u kojoj je politička opcija SDP BiH markirana rukopisima istaknutih socijaldemokrata tipa Hamdije Lipovače, Damira Hadžića, Jasmina Imamovića,… Suština tog uspjeha je u zdravom pristupu životnim problemima kroz koji se poštuje ono što je kazano i stoji iza onoga što je obećano.

To nalažu osnovni principi socijaldemokratije! Borba za ravnopravnost, pravdu, bolje i zdravije životno okruženje, neopterećeno sindromima “ugroženih vitalnih nacionalnih interesa” i sličnih savremenih bolesti koje bosanskohercegovačke prostore bacaju tri koraka nazad na svaki napor da se učini korak naprijed.

Ko ima pravo na taj način uništavati budućnost generacija koje dolaze?

Ko je taj koji ima mandat da na žrtavama iz proteklog rata gradi svoj politički kredibilitet i ovu opustošenu zemlju vodi ka još većem stepenu nacionalističkog zatupljivanja što predstavlja čistu destrukciju u odnosu na sve ono što se u savremenom svijetu zove napredak?

Kazano nikako ne znači da među vas izlazim sa tvrdnjom kako u ime budućnosti treba zaboraviti sve one koji su nevino stradali u proteklom ratu, oko 5000 naših sugrađana, nego odgovorno tvrdim da niko nema niti pravo niti legitimitet da na kostima nevino stradalih gradi svoju političku karijeru u bilo kom smislu ili bilo kom pravcu. Odgovorni za smrt tolikog broja nevinih moraju izaći pred lice pravde i tu nema nikakve diskusije! U ime svih poštenih građana opštine Prijedor i u ime dobronamjernosti koja se zove zdrava budućnost!

Himna Evropske unije jeste Oda radosti iz Betovenove Devete simfonije u kojoj se pjeva “Svi će ljudi braća biti – uzvišena misija!” Zdrava budućnost određenog prostora se može graditi samo kroz mir, rad i ljubav. Sve ostalo je destrukcija koja vodi ka međusobnom uništavanju koje nije uslovljeno samo stanjem rata, već i privida mira koje prihvata rat kao normalno stanje među određenim grupacijama – nebitno da li nacionalnim, vjerskim, političkim, … Bilo kakvim grupacijama! Formula “dobri mi i loši oni” služi dobru samo onima koji mašu tim formulama, a narod… Narod je tu da šuti, trpi, pati, i da…

Da glasa “za svoje”, a protiv “onih drugih”!!!
Zavadi, pa vladaj!!!
Formula stara koliko je stara i ljudska civilizacija!!!

Zašto bi birači ove godine trebali svoje povjerenje pokloniti nama?

Zašto da se opredijele za listu SDP BiH na ovim izborima?

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine je jedina politička partija koja se može pohvaliti svojom multietničnošću što potvrđuje i naša ovogodišnja izborna lista!

Mi se ne zalažemo za cjelovitu Bosnu i Hercegovinu samo formalno, već to zalaganje pokazujemo i kroz sve strukture svoga djelovanja, a za dobro svih naših građana bez obzira na njihovu nacionalnu, vjersku, političku ili bilo koju drugu pripadnost.

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine je jedina politička partija u Bosni i Hercegovini koja ispred svakog oblika političkog interesa stavlja čovjeka koji je polazište i utočište našeg političkog djelovanja.

Naš predizborni slogan ZA ČOVJEKA nas određuje u pravcima koji nedostaju svakom čovjeku opštine Prijedor.

Mi glasove naših potencijalnih birača ničim ne uslovljavamo!

Mi im samo poručujemo da dajući glas nama daju glas sebi i mnogim svojim očekivanjima u pravcu riješavanja socijalnih i drugih egzistencijalnih problema kojih je naša sredina i te kako puna!

Naš predizborni slogan ZA ČOVJEKA Opštine Prijedor znači:

·    Borbu za bolje poslovno okruženje
·    Borbu za više radnih mjesta
·    Borbu za uravnotežen komunalni razvoj
·    Borbu za održiv povratak
·    Podrška omladinskoj politici
·    Ustanovljavanje bolje saradnje sa prijedorskom dijasporom
·    Principe solidarnosti izdići na nivo dostojan svih građanina opštine Prijedor
·    Borba za principe čovječnosti koji su temelj nastajanja i postojanja Evropske unije

Tvoj glas za SDP BiH je Tvoj doprinos za zdraviju budućnost svih građana opštine Prijedor!

ZA ČOVJEKA!!!
ZA PRIJEDOR!!!
ZA SDP BiH!!!

DO POBJEDE!!!

Behzad Čirkin

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.