Vlada RS kupila Autotransport

Vlada RS, preko svog zastupnika, Svete Vukelića, juče je na prvoj javnoj licitaciji u Banjoj Luci kupila cjelokupnu imovinu prijedorskog “Autotransporta” a.d., za 3,3 miliona maraka, i time ispunila obećanje dato radnicima, koji su se nedavno nalazili u štrajku. Rok za uplatu sredstava na račun preduzeća jeste 30 dana.

Stečajni upravnik, Jovo Pavičić, kaže da, zajedno s radnicima, dijeli zadovoljstvo što se napokon staje u kraj mukama jednog od giganata opštine Prijedor, koje je do sada bilo u stečaju.

 

– S obzirom na ranija obećanja Vlade RS, radnici preduzeća koji su bili u štrajku i koji su očekivali ovakav epilog ubijeđeni su, kao i ja, da će Vlada RS, poslije ove kupovine uložiti novac, revitalizovati preduzeće i zadržati radnike – kaže Pavičić te dodaje da se jučerašnjom licitacijom otvara mogućnost zapošljavanja dovoljnog broja radnika i penzionisanje onih koji su pred penzijom, kako bi “Autotransport” ponovo postao lider u saobraćaju.

Trenutno je, kaže Pavičić, u preduzeću zaposleno 57 radnika, a u funkciji je putnički saobraćaj, autobuska stanica, teretni servis i tehnički pregled.

Njegovo zadovoljstvo dijeli i Radenko Pecalja, koji u “Autotransportu” radi više od 20 godina. Zahvalan je, kaže, Vladi Srpske zato što nije iznevjerila borbu radnika.

– Očekujemo preporod i početak rada preduzeća, kada Vlada uloži podsticajna sredstva. Hvala premijeru, Miloradu Dodiku, i cijeloj Vladi, koji nam ovim pomažu da izađemo iz sumraka – kaže Pecalja te ističe da je ovo preduzeće bilo ozbiljan zalogaj za mnogobrojne tajkune, prije svega iz Hrvatske, koji su imali cilj da ga rasparčaju i njime mešetare, kao što su uradili s mogim drugim firmama u Prijedoru. Imovinu “Autotransporta” čine nekretnine u Prijedoru, ukupne površine 33.586 kvadratnih metara, među kojima su poslovni prostori i autobuska stanica. Prodate su i mašine, oprema i kancelarijski materijal.

(fokus.ba)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.