Oformljena služba za mjesne zajednice

Služba za mjesne zajednice koja je u sastavu opštinske administrativne službe počela je od 1. septembra da radi punim kapacitetom.

Ovo je potvrdio Rade Aleksić šef službe za mjesne zajednice koji je istakao da je pored postojeći pet, zaposleno još devet službenika koji će raditi na poslovima mjesnih zajednica.

 

 

„Riječ je o početku rada po novom  metodu organizovanja i rada mjesnih zajednica u skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi  i statutom opštine, što je jedan od važnijih projekata oštinske administracije“ kazao je Aleksić. 

On je dodao i da Odluka o teritorijalnoj organizaciji rada službe predviđa da područje 49 mjesnih zaejdnica pokriva 10  mjesnih kancelarija na terenu koje su formirane , tako da jednoj kancelariji pripada nekoliko mjesnih zajednica u okruženju.

Aleksić smatra da  će ovakav način organizacije rada doprinijeti boljem i efikasnijem radu mjesnih zajednica, te njihovih savjeta  preko kojih će stanovnici mjesnih zajednica moći da učestvuju u definisanju osnovnih problema i potreba MZ,ali i razvojnih programa te  organizovano nastupati prema nosiocima lokalne vlasti.

(Službenik za odnose s javnošću)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.