“Tadiću, sjeme ti se zatrlo!”

Zastupnici Srpske radikalne stranke danas su za govornicom Skupštine Srbije sasuli pravu paljbu uvreda i kletvi na račun srbijanskog predsjednika Borisa Tadića, prenosi “B92”.

 “Neka mu se sjeme zatre, neka ga sunce nikad ne ogrije, neka ga stigne Božja kazna. Tadić je najveći izdajnik. Svakog će jednog dana kletva stići”, poručila je Tadiću zastupnica SRS-a Nataša Jovanović.

 

Predsjednica Skupštine Slavica čukić-Dejanović nije prekinula Jovanovićevu dok je izgovarala te riječi. Jovanovićeva je rekla da “srpska kletva nikad ne zastarijeva” i navela da su zastupnici “valjda” to učili u osnovnoj i srednjoj školi.

Dodala je da je Tadić “omražen od svakog Srbina” i optužila stranke vladajuće koalicije kako sudjeluju u “zavjeri protiv srpskog naroda”, te žele demonstrirati silu da pokažu “da su pravi tirani”.

Istovremeno je iznijela niz hvala na račun haškog optuženika Radovana Karadžića i lidera SRS-a Vojislava Šešelja nazivajući ih srpskim junacima.

U optužbama joj se pridružila i stranačka kolegica Vjerica Radeta navodeći da je Tadić, a ne radikali, taj koji opstruiše sjednicu Skupštine Srbije.

“Ne može to proći bez prokletstva koje je uvijek pratilo srpske izdajnike. Proklet bio i svaki radikal, i rod i porod, koji se ikad sastao sa Tadićem poslije sramne isporuke Karadžića Haagu”, poručila je Radeta. Optužila je Tadića da se sprema “prodati” Vojvodinu, dok je ubijenog premijera i nekadašnjeg lidera Demokratske stranke Zorana činđića nazvala “mafijaškim premijerom”.

(24si)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.