U susret ramazanu…

 

Ponovo nam dolazi jedan dragi gost, mjesec obnove, ibadeta, mjesec prepun blagodati, nagrada i prilika koje čekaju da ih musliman pokupi.

Ramazan je mjesec posta, koji iziskuje istinsku pažnju i koji pripadnik islama ne bi dao za hiljade drugih mjeseci. Vrijednost toga mjeseca ne može osjetiti svako. Neupućeni u vjeru doživljavaju ga kao teret koji ne mogu izvršiti. Međutim, Allah, dž. š., nije ništa propisao u Svojoj vjeri, islamu, kao obavezu, a da se u tome ne krije duboki smisao, ljepota i dobro ovoga i drugoga svijeta.

Ovo je prilika za svakog od nas da se preispita, da sumira ono što je uradio od prošle godine, da promijeni neke stvari u svom životu nabolje- a to je jedino moguće iskrenim povratkom Uzvišenom Allahu s.v.t i slijeđenjem sunneta Njegovog Poslanika s.a.v.s.

Zato ne propustimo priliku koja nam se pruža jer kaže Allahov Poslanik:

“Svaki čovjekov posao se višestruko nagrađuje; dobro djelo se nagrađuje desetorostruko, do sedam stotina puta, a Allah Uzvišeni je rekao: – Osim posta, on je Moj i Ja za njega nagrađujem, on ostavlja svoje strasti i hranu radi Mene. Postač ima dvije radosti: radost kod iftara i radost kod susreta svoga Gospodara. Zadah njegovih usta je bolji kod Allaha od mirisa mošusa.”

(Muslim)

I ove godine pripremili smo ramazanski program kroz “Ramazanske dersove” sa kojim nastojimo da uljepšamo Ramazan onima koji posjećuju ovu stranicu.

Na kraju molimo Allaha s.v.t da nam pomogne i olakša da ispostimo ovaj Ramazan, da očisti naša srca i naše nijete, molimo Allaha s.v.t da se popravimo, da nam oprosti grijehe i primo dobra dijela, molimo Allaha s.v.t da pomogne našoj napaćenoj braći i sestrama diljem napadnutog islamkog svijeta, molimo Ga da živimo i da umremo kao muslimani..

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.