Gruzija

Mir na pomolu: Medvjedev zapovjedio prestanak ratnih operacija

GruzijaRUSKE agencije javljaju kako je predsjednik Dmitrij Medvjedev zapovjedio prestanak operacije “nametanja mira” u Gruziji.

Priopćenje Kremlja tvrdi kako je “gruzijski agresor dovoljno kažnjen” za svoj napad na Južnu Osetiju u petak koji je doveo do ruske vojne intervencije. Također se tvrdi da je postignut cilj uspostavljanja sigurnosti za stanovnike Južne Osetije.

 

Priopćenje dolazi nedugo nakon tiskovne konferencije na kojoj je ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao kako Rusija “načelno” prihvaća prijedloge EU i OSCE o prekidu vatre.

Šef ruske diplomacije je, s druge strane, rekao kako je malo vjerojatno da će Rusija s Gruzijom pregovarati o trajnom rješenju krize sve dok je na vlasti predsjednik Mihail Saakašvili “kojem se više ne može vjerovati”.

General Anatolij Nogovicin, zamjenik načelnika glavnog stožera ruskih oružanih snaga, je nedugo nakon predsjednikove objave priopćio kako ruske snage u Gruziji obustavljaju borbene operacije, ali će nastaviti s “izvidničkim operacijama”.

Nizozemski TV-reporter noćas poginuo za vrijeme ruskog bombardiranja Gorija

Nizozemsko veleposlanstvo u Tbilisiju je upravo priopćilo kako je nizozemski TV-reporter poginuo, a njegov snimatelj noćas ranjen prilikom ruskog zračnog napada na strateški važan grad Gori u središnjoj Gruziji.

Također se javlja kako su u istom napadu ranjeni i članovi grčke televizijske ekipe.

Jutros je Gori također bio metom ruskih zračnih napada, a Reutersov izvjestitelj je imao prilike vidjeti nesahranjena trupla.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.