Pretučen Mirnes Ajanović!

Mirnes Ajanović, predsjednik BOSS-a, koji je u funkciji advokatskog pripravnika kancelarije Faruka Balijagića i opunomoćenika Ljubomira Gladovića učestvovao u petak na skupštini AD “Trgoprodaja” Prijedor, dobio je batine.

“Prije održavanja skupštine, na ulazu su bila dva policajca, koja su pozvana zato što se na prošloj skupštini desio incident. Na početku je sve izgledalo regularno. Gospodin Budimir Stanković, koji se predstavljao kao predsjednik Upravnog odbora i predsjedavajući Skupštine akcionara, odbio je da preda moju validnu dokumentaciju notaru Damiri Mulabdić. Nakon što je Mulabdićeva zatražila da se Stanković ponaša u skladu sa propisima, naredio je da se ona izbaci iz sale. Nakon što sam intervenisao da je to kršenje zakona, Stanković se malo smirio, ali je ponovo počeo da galami, pa je Mulabdićeva rekla da se ne osjeća bezbjedno i da se nešto tako nije desilo ni na jednoj skupštini”, kaže za “Fokus” Ajanović.

 

On ističe da je potom zatražio svoju dokumentaciju i predočio presudu Okružnog suda u Banjoj Luci, koja pokazuje da je sve što se dešavalo od 2003. godine u toj firmi protivzakonito, na osnovu prevara i manipulacija. Kod sudskog grafologa potvrđeno je da je nekoliko osoba potpisalo punomoć u ime svih ostalih malih osnivača, pa i mrtvih osoba, što je krivično djelo, o čemu postoji kompletan nalaz u originalu.

“Kada sam upozorio predstavnika PIO RS, koji ima osam odsto udjela u vlasništvu i koji može da odluči ko može imati većinu, da je ovo što se sada događa nezakonito, Budimir Stanković, o čemu imam i tonski zapis, rekao mi je da mi je bolje da prestanem govoriti, jer ću vidjeti šta može da mi se desi. Na moje pitanje da li je to prijetnja, odgovorio je nešto u smislu da ću vidjeti šta će mi se dogoditi”, rekao je Ajanović te dodao da je, nakon toga, Mulabdićeva zatražila pauzu radi konsultacija sa pretpostavljenima.

Stanković je, kako Ajanović priča, nakon toga dao pauzu od pet minuta i, prolazeći pored Ajanovića, udario ga lijevom pesnicom u predjelu bubrega.

Nakon toga, kako kaže Ajanović, ramenom u leđa udario ga je još jedan radnik i gurnuo ga prema izlazu, gdje ga je dočekalo nekoliko radnika obezbjeđenja, koji su počeli da ga guraju. Nakon toga, uslijedio je još jedan udarac u rame od strane visoke i krupne osobe.

“Kada sam izašao, pred zgradom nisu bila dva policajca koja su imala zadatak da tu budu radi obezbjeđenja skupa, ali se van kruga pojavila policija. Rečeno mi je da su dobili naredbu od obezbjeđenja da se udalje. Onda je došla još jedna policijska patrola, a ja sam otišao na prijedorsku hirurgiju, gdje su izvršili analizu. Potvrđena je evidentna kontuzija”, rekao je Ajanović, koji je ovu izjavu za “Fokus” davao u vrijeme boravka u CJB Prijedor, gdje mu je rečeno da je u cijeli slučaj uključen i EUPM.

Damira Mulabdić nije htjela da komentariše nemili događaj iz AD “Trgoprodaja” Prijedor, a predsjednik Skupštine akcionara AD “Trgopromet”, Budimir Stanković, bio je nedostupan.

(24si)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.