Tri osobe poginule, sedmogodišnjak teško povrijeđen

Tri osobe su poginule, a jedno dijete je zadobilo teške tjelesne povrede u saobraćanoj nesreći koja se dogodila sinoć na magistralnom putu Prijedor- Bosanski Novi/Novi Grad, u mjestu Brezičani.

U ovoj teškoj saobraćajnoj nesreći, do koje je došlo oko 18,00 sati, učestvovali su teretno vozilo ”VW transporter” kojim je upravljao B.I. (1969.) iz Prijedora, i putnički automobil ”kia” kojim je upravljao Simo Makivić (1951.) iz Bosanskog Novog.

 

Smrtno su stradali vozač vozila ”kia” Simo Makivić, saputnici u istom vozilu Neđeljko Rastović (1947.) i Milja Makivić (1952.) svi iz Novog, dok je teške tjelesne povrede zadobio saputnik, dijete, D.K. (2001.) iz Prijedora, saopćila je danas banjalučka policija.

Uviđaj su izvršili radnici Policijske stanice za sigurnost saobraćaja Prijedor i dežurni tužilac, koji su konstatatiralii da se saobraćajna nesreća dogodila u trenutku kada je teretno vozilo, krećući se iz pravca Bosanskog Novog prema Prijedoru, iz nepoznatih razloga prešlo u saobraćajnu traku namjenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera i ostarilo kontakt sa putničkim vozilom.

 

(FENA)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.