“Ispočetka” novi album Dine Merlina

Danas je svečano potpisan ugovor između Dine Merlina i diskografske kuće Croatia Records. Ova kompanija je izdavač novog albuma Dine Merlina za Hrvatsku i Sloveniju. Novi album nosi naziv “Ispočetka”, a uskoro bi trebao biti i objavljen.

Dugogodišnji urednik Croatia Recordsa Siniša Škarica i predsjednik uprave ove diskografske kuće Želimir Babogredac osvrnuli su se na dosadašnju suradnju sa Dinom Merlinom, započetu još albumom “Fotografija”.

 

Podsjetili su se i kako je album “Sredinom”, čiji je izdavač za Hrvatsku takođe bila Croatia Records, prodat u rekordnom tiražu, te iskazali svoje veliko zadovoljstvo što je plodna suradnja sa ovim umjetnikom obnovljena skorašnjim izlaskom albuma Ispočetka.

Dino Merlin otkrio je i nešto više detalja vezanih uz naziv predstojećeg albuma:

“Moja karijera kao da je određena četverogodišnjim ciklusima. Svaki put kada je preda mnom novi album, osjećam se kao da započinjem neko novo poglavlje. Međutim, za mene “ispočetka” znači mnogo više. U životu ne postoji kraj, postoji samo novi početak.”

U završnoj su fazi i pregovori sa izdavačima koji će album Ispočetka objaviti u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji. O kojim se diskografskim kućama radi, javnost će biti obaviještena uskoro.

 

(Sarajevo-x)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.