Čola priredio spektakl


Zdravko Čolić priredio je sinoć u Olimpijskoj dvorani Zetra spektakl za 18.000 posjetilaca, koji su popularng pjevača pozdravili gromoglasnim aplauzom kada je izašao na binu.

Prvo je otpjevao pjesmu “Gori vatra”, sa kojom je učestvovalo na Evroviziji 1973., a zatim su se redali hitovi “Nevjera”, “Čija je ono zvijezda”, “Ti živiš u oblacima, mala, “Moj mjeseče”…

 

Čola je naprosto hipnotisao publiku i cijela dvorana je horski pjevalasa njim. Odličnim repertoarom jedan od najpopularnijih pjevača uregionu sve vrijeme koncerta imao je odličan kontakt sa publikom svihgeneracija.

Nakon dvadesetominutne pauze, Čola se na zadovoljstvo svih prisutnihponovo pojavio na sceni u crvenom sakou i u pratnji Nikše Bratoša izveokompoziciju “Sve je to od lošeg vina”. Histerija, đuskanje, a bilo je ipadanja u nesvijest, sastavni su dio koncerta koji je trajao do izaponoći.

Zetra je naprosto proključala sa prvim taktovima pjesme “Stanica Podlugovi”. Svi su skandirali “Čola”, “Čola”…

Publika je Čolića dva puta vratila na bis i on je je tom prilikomotpjevao hitove “Bembaša” i “Ti si mi u krvi”. Spektakularni koncert okojem će se dugo vremena pričati Čolić je završio sa stihovima “Pjesmomoja”. Nakon toga se za zahvalio Sarajevu i duboko poklonio.

 

(Avaz)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.