A.G. iz Kozarca ubio Adisu Alić, pa i sebi presudio

Adisa Alić (26) iz Kalesije, koja je dugi niz godina s roditeljima živjela u švicarskom gradu Cugu, šest dana nakon što je prijavljen njen nestanak, pronađena je mrtva u podrumu svog kozmetičkog salona.

Iako još uvijek nema zvaničnih informacija, sve ukazuje na to da je Adisu ubio njen momak A. G. (27), također Bosanac, iz Kozarca, koji je prošle sedmice, dan nakon što je prijavljen njen nestanak, počinio samoubistvo.

 

Adisa Alić posljednji put je viđena 16. aprila u popodnevnim satima. Nakon što se narednog dana nije vratila kući, porodica i prijatelji počeli su tragati za njom. Njena prijateljica Nela J. nazvala je momka s kojim je, zbog njegove bolesne ljubomore, Adisa raskinula vezu prije nešto više od mjesec. On je tvrdio da ništa ne zna o Adisi, a dan kasnije izvršio je samoubistvo u stanu svojih roditelja, pucajući u sebe iz puške.

U potragu za Adisom uključuje se i švicarska policija, a njena fotografija objavljena je u gotovo svim tamošnjim medijima. U ponedjeljak navečer pronađeno je Adisino beživotno tijelo.

– Prema informacijama švicarske policije, ubijena je nožem, tačnije bajonetom, skinutim, najvjerovatnije, sa puške kojom je njen bivši momak počinio samoubistvo – kaže jedan od njenih rođaka.

Adisa je, ispričali su nam njeni rođaci, nakon prvog neuspjelog braka, iz kojeg je imala petogodišnjeg sina, otvorila kozmetički salon i počela raditi. Među svojim mušterijama bila je omiljena, što, nakon što se saznalo za njenu tragičnu sudbinu, potvrđuju i buketi ruža ispred njenog salona. Momka iz Kozarca upoznala je prije dvije godine i činilo se da je sreća nadohvat ruke. Vremenom se, međutim, ispostavilo da je A. G. bolesno ljubomoran, zbog čega je prije nešto više od mjesec došlo do raskida veze.

Šta se tačno događalo u prošlu srijedu poslijepodne, gdje je, zbog čega i na koji način Adisa ubijena i kako je njeno tijelo dospjelo u podrum njenog salona, švicarska policija još uvijek istražuje. Za to vrijeme članovi porodice Alić u Švicarskoj i BiH pripremaju dženazu koja će biti obavljena u Kalesiji.

Dzenaza A.G. obavice se danas (petak) u Kamicanima iza dzume namaza.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.