Sadik Bahtić od danas nije član Predsjedništva Stranke za BiH

Sadik Bahtić od danas nije član Predsjedništva Stranke za BiH

Predsjedništvo Stranke za BiH prihvatilo je danas na sjednici u Sarajevu ostavku koju je Sadik Bahtić podnio na poziciju člana Predsjedništva ove stranke. Odlukom o prihvatanju njegove ostavke, Predsjedništvo ove stranke je sankcioniralo Bahtićev nedavni napad na novinare u Bihaću.

-Prihvatili smo ostavku Sadika Bahtića kao njegov moralni čin i mislimo da je na taj način kada je riječ o Stranci za BiH zadovoljeno ono što smo najavili da ćemo sankcionirati, izjavio je novinarima potpredsjednik ove strake Beriz Belkić.

 

On je najavio da će naknadno biti procijenjeno da li postoji potreba za daljnim aktivnostima u stranci u vezi s ovim pitanjem, ali da smatra da za tim nema potrebe.

Belkić nije mogao kazati da li će Bahtić biti isključen iz stranke ukoliko se utvrdi da zbog njegovog ponašanja neki članovi napuštaju stranku, te je kazao da o tome ne raspolaže provjerenim informacijama.

Kazao je da će vrh stranke raspravljati o dešavanjima u Općinskoj organizaciji Stranke za BiH i istupu nekih vijećnika kada prikupe odgovarajuće informacije u vezi s tim.

-Ne mogu sada biti sudija, nisam u stanju da vam kažem o čemu se radi, ali koliko znam da to nisu naši članovi. To bi mogao biti istup pojedinaca, smatra Belkić.

Iako je priznao da je pogriješio, te se izvinio svima, kako je kazao, časnim novinarima, poslanik Sadik Bahtić i dalje tvrdi da je zapravo on napadnut i da je riječ “o klasičnoj udbaško-komunističkoj režijii SDP-a”.

Optužio je medije da su u ovom slučaju bili na jednoj strani, da je riječ o fotomontaži napada na novinara Avdu Avdića, te je još ustvrdio da je cilj bio da se on ispovocira i učini pogrešan potez.

– Poenta je bila da se eliminišem iz parlamenta, jer iznosim prljave radnje Zlatka Lagumždije i SDP-a, tvrdi Bahtić.

 

(FENA)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.