SRCE K'O KOZARA!

Sesanestogodisnji Haris Sadic iz Sanskog Mosta i 45-godisnji Mirzet Kapetanovic. Dva zivota, dvije sudbine i dvije price nadam se sa happy end-om.

Djecak od 16 godina koji ne zna ni za kakvu drugu BiH nego ovakvu kakva je, sada je clan BHFanaticosa.

Nista novo, rece oni zlocudni, srednjoskolci se pale na svakakve dileje pa onda i ne cudi sto se ovaj nabrijao na BHF.

 

Mirzet Kapetanovic zvani "Mica". Kozarcanin, covjek kojeg je Bog dragi ipak pripazio u zivotu mada kada se zna njegova zivotna prica, moglo bi se reci da se on Kreatoru svih svijetova opasno zamjerio.

Poslije logora i progona iz rodnog Kozarca pa zatim povratka na rodnu grudu, Mirzet nije nikada mogao ni pomisliti da ce skoro pa na smrt biti pretucen od strane "navijaca" BiH samo zato sto je na sebi imao duksericu na kojoj je pisalo "BHF Kozarac".

BHF bas kao i mali Haris.

"Mica" je zavrsio u bolnici sa 18 preloma na licu i lobanji ali, zahvaljujuci Njemu gore, ostao je ziv a neki dan je i uspjesno operisan. Posljedica ce biti ali one su u ovom trenutku beznacajne s obirom kako su mu se male sanse davale za prezivljavanje.

Harisu su prije par dana doktori u Bihackoj bolnici konstatovali da ima vodu u plucima i da ima mnogo limfnih cvorova po tijelu. Od prosle subote je lezao u Bihacu na odjelu za plucne bolesti medjutim pravu dijagnozu nisu mogli postaviti jer nisu imali odgovarajucu tehnologiju tako da su mu u Banjaluci radili CT, rendgen, i ultrazvuk te je upucen dalje na istrazivanje hematologu i od sutra ce biti hospitaliziran u Sarajevu, vjerovatno u klinici za plucne bolesti "pod hrastovima". U porodici mu je samo majka zaposlena a troskovi su se vec sad nagomilali uzimajuci u obzir boravak u Bihackoj bolnici te preglede koji su radjeni u privatnoj klinici i koji ce iznositi nesto manje od 1000 KM.

Cim se saznalo u krugovima bliskim BHF-u sta se desilo sa Micom, pokrenuta je akcija prikupljanja sredstava za njegovo lijecenje i u rekordnom roku je skupljeno 600 evra koji su proslijedjeni Nizaru Al-Tinawiju, predstavniku BHF-a u BiH koji je svakodnevno obilazio Micu i obavjestavao nas o njegovom stanju.

Tako je bilo i jutros. Otisao je Nizo kod dobrog Kozarcanina Mice i rekao mu za situaciju oko malog Harisa. Dobio je odgovor vrijedan svake jebene moguce nagrade za LJUDSKOST: "Ovaj novac uplatite za pomoc malom Harisu, moja familija je dobrostojeca i mi imamo a ja, cim izadjem iz bolnice, ima i ja da pomognem oko Harisa. Vama hvala za ovo sve ali njegovim roditeljima je taj novac potrebniji nego meni."

Ovim novcem ce biti placeni ovi prvobitni troskovi oko Harisovg lijecenja, znaci racun iz Bihacke bolnice i racun sa privatne klinike u Banjaluci a ne smije se zaboraviti ni potez BHFanaticosa iz Sanskog mosta i Prijedora koji su odgodili svoj odlazak u Visoko na utakmicu sa Spanijom (malo fudbal) i sva sredstva su dali za lijecenje bolesnog brata po navijanju.

Citav dan mi je popravio MIRZET KAPETANOVIC, CITAV DAN SU MI POPRAVILI MOMCI POPUT ERNADA, DAVORA, NIZARA I SVIH VAS OSTALIH KOJI BEZBROJ PUTA DO SAD POKAZASTE STA JE I KO JE U STVARI BHF!

Vidimo se na Bilinom polju u Zenici 10. septembra! Ja cu biti onaj u majici na kojoj pise "SVI SMO MI MIRZET KAPETANOVIC!"

Hvala, Kolega sa nebesa, sto jos uvijek postoje ovakvi ljudi!

P.S. O zdravstvenom stanju Harisa Sadica cu vas redovno obavjestavati kao i o eventualnim humanitarnim akcijama..

samofudbal.blog.ba

I KRV SVOJU ZA BRACU MOJU !

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.