“Izvor” na meti vandala

Udruženje Prijedorčanki ”Izvor” je sinoć, iza ponoći, bilo meta napada nepoznatih  počinilaca. Razbijeno je staklo na ulaznim vratima od kancelarije i pričinjena manja materijalna šteta.

Napadač, ili više njih, nije ulazio u prostorije pa pretpostavljamo da motiv nije bila provalna krađa već nešto drugo što je vezano za rad Udruženja Prijedorčanki ”Izvor”. Pored prikupljanja informacija o nestalim osobama i ostvarivanja statusnih prava porodica ubijenih i nestalih Prijedorčana, ”Izvor” već tri godine intenzivno pruža podršku procesuiranju ratnih zločina, između ostalih aktivnosti, nosioci smo projekta Mreže podrške sudu za region sjeverozapadne Bosne.

Pored ”Izvora” sinoć je meta napada bila i pekarska radnja u vlasništvu Albanaca koja je udaljena tridesetak metara i na toj radnji je razbijeno prozorsko staklo.

Ovakvi nemili događaji u Prijedoru postaju učestali i očekujemo da će pripadnici Stanice javne bezbjednosti ubrzo rasvijetliti ovaj događaj i privesti vinovnike napada te da će u budućnosti pojačati nadzor nad objektima koji su u posljednje vrijeme često bili na meti izgrednika u ovom dijelu grada.

Mi u ”Izvoru” smo svjesni da naše aktivnosti na saniranju posljedica ratnih zločina nisu dobro prihvaćene kod svih građana Prijedora i ovakvi napadi nam ne predstavljaju iznenađenje. Ovo nas ne može obeshrabriti već samo pojačati naše aktivnosti i odlučnost dok problem nestalih osoba ne bude riješen i dok svi osumnjičeni za ratne zločine ne budu izvedeni pred lice pravde.

Prijedorčankama iz ”Izvora” je sinoć na najgori mogući način upućena čestitka za 8. mart i to ne bi trebalo nikoga ostaviti ravnodušnim u gradu u kojem je u prošlom ratu ubijeno 228 žena, ni krivih ni dužnih.

Udruženje Prijedorčanki ”Izvor”

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.