Čega se pametan stidi, budala se ponosi

Milorad Dodik, predsjed­nik Saveza nezavisnih soci­jal­­de­mokrata, izjavio je u nedjelju u Trebinju da je Socijal­demo­kratska partija BiH prijetnja Bosni i Her­ce­govini, ali i nje­nom evrop­skom putu.

Ovakav istup premijera Re­­pub­like Srpske nimalo nije iz­nenadio predsjednika SDP­BiH koji vjeruje da je Dodik iz­gubio kompas.

 

“On ima svoj stav o svemu u ovoj zemlji, a naročito o onome što nije vidio, nije čuo i nije čitao. Rekao bih: čega se pametan stidi – budala se ponosi. Činjenica je da je SDP problem kriminalcima u ovoj zemlji i nacionalistima koji hoće da je podijele i svako onaj ko prepoznaje problem u SDP, prepoznat će sebe u ogledalu kao neko ko je ili klasični kriminalac koji bježi od pravde ili hoće da podijeli ovu zemlju, samo neće javno da prizna, ili se plaši da uđe u taj projekt. Bojim se da su Dodik i njegovi koalicioni partneri udarili glavom od zid, pa u SDP vide dežurnog krivca“, kazao je Lagumdžija jučer u kratkom razgovoru za Oslobođenje.

Predsjednik SDP je podsjetio da su “oni prije više od godinu preuzeli obavezu da će gra­đanima BiH dati evropski ustav, evropsku policiju i evropski standard“.

“Imaju više od dvotrećinske većine u parlamentima, na svim nivoima, i mogu bez SDP da uvedu zemlju gdje kod hoće. Očigledno, oni hoće zemlju da uvedu u dalju podjelu, da bi je mogli opljačkati do kraja, svako u ime svog naroda. Zato im SDP smeta“, rekao je Lagumdžija.

Lider SDP tvrdi kako ga od Dodika više ništa ne može iznenaditi, pa čak ni “ovakva očajnička izjava u koju ni on sam ne vjeruje“.  

 

(Oslobodjenje)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.