OMARSKA JE INSCENIRANA!?

Skoro da i djeca u vrticima znaju sta je bila Omarska i sta se tamo desilo ljeta 1992 g. ali neki kvazintelektualci i autori u svijetu jos uvijek znaju ponegdje tesko falsificirati i slagati sta se o strasnom zlocinu u BiH.

Desilo se to u srijedu u uglednom holandskom dnevniku NRC Nextiz  pera Petera Tetteroo koji se bavio Kosovom i kao fenomenom ‘jednostranog izvjestavanja medija protiv srpske strane’.

 

Helem, nicim izazvan, Peter je spomenuo Omarsku iz BiH koja je eto ‘bila inscenirana jer tamo su Bosnjaci kao bjezali Srbima u ruke da bi se spasili a novinari ITN od izbjeglickog kampa napravili pricu o logoru!?

Kurvin sin svjesno falsificira jer da je samo na holandskoj stranici popularne enciklopedije wikipedia zavirio sve bi mu se samo kazalo – da je rijec o strasnom srpskom koncentracionom logoru gdje je mucki ubijeno 800 ljudi (od toga pet zena), zlostavljano i silovano hiljade drugih, da je djelo srpskih vlasti okarakterizirano od strane Haskog tribunala kao ratni zlocin a zbog kojeg su petero srpskih dzelata pravosnazno osudjeni na visegodisnju robiju itd.

Da je samo Peter ukucao Omarska na www.google.com – kazala bi mu se lista od hiljada dostupnih dokumenata sta se odista zbilo u bivsem rudniku koji ce do Sudnjeg dana biti poznatiji po srpskom logoru – ali njemu istina, ocigledno ne treba.

Obraz i dostojanstvo zrtava u Holandiji spasio je Satko Mujagic iz Fondacije Optimisti 2004, sam bivsi logoras u Omarskoj.

Svadjao se Satko sa kurvinim sinom i redakcijom i danas ce mu biti objavljena i reakcija u tom listu a na programu VARA, danas, petak 29 februar bit ce i gost u poznatoj emisiji De leugen regeert (Laz vlada) na holandskoj drzavnoj tv gdje ce ‘face to face’ biti sa autorom priloga Peterom Tetteroo!

Dakle, danas VARA u 21 i 15 sati!

 

(burek.blogger)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.