“Europa bombardirala Europu”

Dmitrj Medvedjev  zamjenik ruskog premijera i kandidat Ujedinjene Rusije na predsjedničkim izborima, koji će se održati 2. marta, na predizbornom skupu u Nižnjem Novgorodu, rekao je kako ruska podrška Srbiji u rješavanju problema Kosova treba biti “ne samo moralna, već i praktična”, prenosi Itar-Tass.

Najizgledniji kandidat za novog ruskog predsjednika izjavio je da će Rusija podržavati Srbiju u zahtjevu da se poništi nezakonita odluka o Kosovu, “i to ne samo u UN-u”. “Oni računaju na nas”, rekao je Medvjedev ruskim biračima.

 

Dodao je i kako nije riječ samo o moralnoj podršci, već i o ekonomskoj, kao što je pripajanje Srbije plinovodu “Južni tok”, koji će im značajno pomoći u rješavanju mnogih ekonomskih problema.

Medvjedev se osvrnuo i na svoj posjet Beogradu te je rekao kako “unatoč tome što se Srbija razvija, razrušene zgrade jasno podsjećaju na to da je Europa bombardirala Europu” te dodao kako je nezakonito jednostrano proglašenje nezavisnosti Kosova dovelo u pitanje sigurnost i stabilnost cijele regije.

“Amerikanci, naravno, ništa ne riskiraju. Amerika je daleko, a u Europi se stvara izvor nestabilnosti, mogućnost za trgovinu narkoticima i druga zla koja će se širiti po Europi i kod nas. Eto zašto problem Kosova i Srbije, mada se čini da su daleko, aktivno utiče i na život u našoj zemlji”, rekao je Medvjedev.

(Index)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.