U neredima u Banjoj Luci povrijeđeno šest policajaca

Tokom današnjih incidenata u Banjoj Luci, do kojih je došlo nakon protesta zbog proglašenja nezavisnosti Kosova, lakše je povrijeđeno šest pripadnika policije, a 20 osoba, od kojih je 15 maloljetnika privedeno je u Centar javne bezbjednosti Banja Luka, saopćio je načelnik ovog centra Zoran Stanišljević.

Protetesni skup je osiguravalo oko 850 policajaca. Podsjećamo, policija je upotrijebila silu nakon što je veća grupa, mahom mlađih osoba, krenula prema američkom konzulatu u Banjoj Luci.

 

Na policiju su bacali kamenice i druge predmete, a razbijeni su izlog hrvatske firme “Croata”, više prozora na automobilima i nekim zgradama.

Ljekari u Kliničkom centru pružili su pomoć za šest osoba, povrijeđenih u današnjim nemirima, među njima su šesnaestogodišnji dječak, četiri lakše povrijeđena policajca i jedna žena.

I Ministar unutrašnjih poslova RS-a Stanislav Čađo izrazio je nezadovoljstvo zbog “sporadičnih” incidenata koje su izazvale manje grupe huligana tokom današnjih protesta u Banjoj Luci uz potvrdu da će protiv počinilaca biti pokrenute zakonom predviđene mjere.

On je dodao da će štetu, koja je nastala, snositi institucije sistema, te da to najbolje govori o počiniocima i njihovom odnosu i prema RS-u i prema skupu koji je danas održan.

Čađo je u izjavi novinarima dodao da su u ovim incidentima razbijena dva izloga, nekoliko prozorskih satakala, kao i stakla na nekoliko automobila, ali da nije oštećen nijedan objekat koji je planom MUP-a RS bio uvršten u objekte kojima treba posebna zaštita.

Naveo je i da mu nije poznato da je jedan od policajaca tokom protesta udario snimatelja bijeljinske BN televizije, kao i da su još neki predstavnici medija ometani u obavljanju svog posla od pripadnika policije.

sarajevo-x

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.