Kosovo više nikada neće biti dio Srbije

“Nastavićemo da radimo sa Rusima i sa Srbima na ovome ali ja mislim da treba svima da bude jasno u ovom trenutku da Kosovo više nikada neće biti dio Srbije”, rekao je portoparol State deparmtent Tom Casey novinarima u Washingtonu.

Savjetnik premijera Srbije je uzvratio izjavom da bi SAD trebalo da ponište proglašenje nezavisnosti “lažne države Kosovo”.

 

Casey je dodao da SAD, koje su priznale nezavisnost Kosova nemaju problema sa demonstracijama zbog Kosova, pod uslovom da su mirne i da ne postanu nasilne.

Casey je potvrdio da su SAD povukle dio diplomatskog osoblja i članove njihovih porodica iz Beograda nakon napada demonstranata na zgradu američke ambasade.

On je rekao da se osoblje neće vratiti dok se bezbjednosna situacija ne popravi, ali je dodao da je američki ambasador Cameron Manter ostao u Beogradu sa drugim američkim diplomatama.

Casey je rekao da sve strane na Kosovu sada treba da počnu da sprovode plan za nadgledanu nezavisnost koji je predložio izaslanik UN Marti Ahtisari.

“Mi ne želimo da izolujemo Srbiju” rekao je Casey i dodao da želi da Srbija ostvari svoje stremljenje da postane dio Evrope. “Mi mislimo da je to budućnost za tu zemlju i nadamo se da je to pravac u kome njeno rukovodstvo želi da je odvede” rekao je Casey.

 

(Beta)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.